J-laget klart för kvartsfinal i SM

Publicerad 03 oktober 2009

Malmö FF J – Halmstads BK 3-2 (1-0)
Målskyttar: Hicham Ali 2 och Tobias Malm

Hemsidan fick tag på assisterande tränaren Patrick Winqvist i MFFs j-lag på lördagskvällen och Patrick återger händelserna från eftermiddagen på följande sätt:

Vi inleder matchen bra och gör ett ganska tidigt mål genom Hicham Ali. Hicham vinner en andraboll och tar sig fram till ett bra skottläge och avslutar snyggt. Efter ledningsmålet kommer Halmstad in i spelet bättre. Halmstad är ett rejält och fysiskt lag som spelar välorganiserat 4-4-2. Vi står dock upp bra och HBK hotar egentligen inte speciellt hårt i första halvlek.

I andra halvlek pressar bortalaget på och vi får lite större bekymmer inledningsvis. Trots det lyckas vi göra 2-0 genom Hicham Ali igen efter ett bra kombinationspel mellan honom och Alex Nilsson. HBK börjar sedan ta över mittfältet och tar över matchen på nytt. 2-1 kommer på ett inlägg och ett vackert volleyavslut. Trycket fortsätter sedan och resulterar i ett kvitteringsmål på ytterligare ett inlägg där hemmalaget misslyckas med att rensa undan bollen. Efter det räddar Dejan Garaca oss från att hamna i underläge. Via en spelvändning lyckas Tobias Malm sedan med en inbrytning från sin vänsterkant och avslutar via en HBK-back i mål till 3-2.

Stor glädje såklart hos oss och i nästa omgång väntar segraren mellan Häcken och Västerås.

Den unga j-truppen hade fått in lite värdefull rutin från Dejan Garaca, Filip Stenström och Alex Nilsson som var med från a-truppen.