Ivo Pekalski opererad

Publicerad 09 november 2011

Idag på förmiddagen opererades Ivo Pekalski av Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson.

– Jag har idag opererat Ivo Pekalski på OrthoCenter i Lund för ”Os trigonumsyndrom” i höger fotled. Ivo Pekalski har haft problem med sin högra fotled under hela denna säsongen. Hans besvär startade redan i början på året och förvärrades en del under träningslägret i Spanien. Han hade då främst smärta i hälsenan och vadmuskelaturen. Han fick behandling med töjningsövningar, injektion av trombocyter i hälsenan samt inflammationshämmande och förbättrades.

– Han har dock känt att han inte har kunnat skjuta riktigt hårt utan att det har gjort ont i bakre delen av höger häl. Detta har påverkat hans spel och han tycker inte att han har kunnat ge allt i matcherna under året.  

Efter den intensiva perioden med 5 matcher på 11 dagar gjorde att Ivo försämrades radikalt i sin fotled.  Senaste matchen mot Metalista Charkiv fick Ivo bytas ut p g a besvären i fotleden.

– Vi har på röntgen sett att han har ett extra ben i sin högra fotled, vilket cirka 10-15 % av befolkningen har. De flesta märker inte av detta men en del kan få problem efter något våld eller om man belastar sin fotled mycket i sträckt läge. Benet sitter på baksidan av språngbenet mellan underbenet och hälbenet. Idag har vi opererat bort den lösa benbiten som då kallas os trigonum.

Ivo Pekalski mår bra efter operationen och skall nu vila några dagar och sedan starta upp sin rehabilitering för att kunna vara tillbaka och spela för fullt igen under 2012.

Pär Herbertsson
Överläkare. MD.PhD