Ivo Pekalski lämnar MFF

Publicerad 25 november 2013

Det blir ingen fortsättning i MFF för guldhjälten från 2010, Ivo Pekalski.

– Nej, tyvärr, säger Per Ågren. Ivo har varit tydlig med att han inte varit nöjd med vissa saker och att han hellre söker sig någon annanstans. Som situationen utvecklats under året måste jag säga att vi också ställt oss tveksamma till om det hade varit rätt att förlänga.

– Där jag är i karriären och livet känns det mer naturligt och logiskt att söka mig vidare, förklarar Ivo Pekalski.

Ivo har under lång tid jobbat med rehab och har uttryckt en irritation över sin situation. Sedan i somras har han skött sin rehab på egen hand uppe i Halmstad.

– Det som hela tiden har legat och skavt är såklart hans skador och rehab, där han känner att vi inte har kunnat ge honom rätt hjälp, förklarar Per Ågren. Här ska man veta att utöver vår naprapat och vår läkare så har vi också haft tillgång till kompetensen hos Rikard Dahans team på Kulans hälsomedicinskt centrum. Vi har vårt upplägg och vårt team som vi litar fast och fullt på. Men om man som Ivo inte känner att det är rätt för honom, måste vi låta honom söka annan hjälp. Vi är glada för hans skull att han nu känner sig mogen för spel igen, men tyvärr blir det alltså i en annan klubb.

För MFFs del beklagar man att vägarna skiljs åt.

– Tittar man på fotbollsspelaren Ivo Pekalski har han såklart en självskriven plats i MFF, menar Per Ågren. Det är en otroligt duktig spelare som vi gärna hade sett hos oss, men det förutsätter att det finnas en tilltro till det upplägg vi erbjuder. Och då menar jag allt ifrån rehab och träningsupplägg till stab och spelfilosofi. Vi ser Ivo som en MFFare och kommer alltid att vara stolta över honom. Vi kommer att hålla kontakten och han ska alltid känna sig välkommen här.

Även för Ivo är avskedet känslosamt.

– Jag är väldigt glad över min tid i Malmö FF, berättar Ivo Pekalski. Det har varit en otrolig tid på många sätt. Dels de större sakerna, höjdpunkterna, som SM-guldet och kvalet till Champions League. Det är så starka upplevelser att jag tror bara de som varit med kan förstå. Men också de små sakerna som händer i omklädningsrummet. Jag har haft underbara lagkamrater och känt stort stöd från supportrarna och folket i och runt klubben. Det har varit underbart att vara en del av detta.

Ivo Pekalski kom till MFF sommaren 2009. Han har spelat 65 Allsvenska matcher för Malmö FF och gjort 4 mål. MFF tackar Ivo Pekalski för sina insatser och önskar honom stort lycka till i sin framtida klubb.