Inför Trelleborgs FF – Malmö FF

Publicerad 12 maj 2018 i Nyheter

Den här veckan har inte mycket gått vägen. Men det finns fortfarande en chans att avsluta den på ett bra sätt. Under söndagens Skånederby ska MFF studsa tillbaka igen.

Trelleborgs FF – Malmö FF
Söndag 13 maj 17:30
Vångavallen
Biljetter 

Det blev förlust hemma mot IFK Göteborg i måndags. Och i torsdagens cupfinal var både resultatet och insatsen ett bottennapp. 

– Vi gjorde en dålig prestation senast. Duellspelet har vi pratat om tidigare och det var väldigt dåligt. Det finns heller inte mycket offensivt att ta med oss. Vi har fått backa bandet och skruva på några saker. Både strukturellt i laget och inställningen hos offensiva spelare. Att vara mer utmanande, säger Magnus Pehrsson.

– Nu måste vi skapa en dynamik och ett sätt att spela som göra att vi presterar bättre och vinner matchen. Att ha modet, att våga. Mycket handlar om att spela framåt och tänka framåt. Vad det kan ge, snarare än vad risken är. Vi måste tro på varandra och utgå från de positiva egenskaperna vi har.

Matchen mot Trelleborgs FF blir det första allsvenska mötet lagen emellan sedan 2011. Återkomsten till högstaligan har hittills varit tuff för nykomlingarna som ligger sist i tabellen. Men med tunga och duellstarka mittbackar kan de ge alla lag en match oavsett.

– Jag förväntar mig ett Trelleborg som spelar kompakt och med mycket fysik. Vi måste vara bättre i det spelet, säger Magnus Pehrsson.

Truppen:
Mathias Nilsson
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Lasse Nielsen
Rasmus Bengtsson
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Isak Ssewankambo
Bonke Innocent
Felix Konstandeliasz
Mattias Svanberg
Arnór Ingvi Traustason
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg

Andreas Vindheim saknas på grund av tidigare skada. Behrang Safari, Johan Dahlin och Fouad Bachirou missar söndagens derby efter besvär från senaste matchen. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners