Inför träningsmatcherna mot Häcken och Nike

Publicerad 06 mars 2009

MFF tar med alla tillgängliga A-spelare plus elva juniorer med till Bjärred för lördagens två matcher på Borgeby IP: A-lagets träningsmatch mot Häcken och U21-lagets mot Nike. Ricardo, Agon Mehmeti och Babis Stefanidis är tillbaka och redo för spel.

Malmö FF – BK Häcken
Borgeby IP lördag 7 mars 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca

Försvarare: Robert Åhman Persson, Jimmy Dixon, Gabriel, Markus Halsti, David Durmaz, Ricardo, Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: Rick Kruys, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Babis Stefanidis, Jimmy Durmaz, Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Pontus Jansson.

– Vi tar med alla spelare vi har tillgängliga, säger Roland Nilsson inför MFF:s dubbla träningsmatcher på Borgeby IP i Bjärred lördag eftermiddag, och det är väl ingen avancerad gissning att de som inte matchas eller bara spelar lite i A-lagets match mot Häcken får chansen i U21 direkt därpå följande möte med GIF Nike.

Veckans utbyte mellan träningsplan och rehab kan sägas ha givit ett +1-resultat, i det att tre spelare återkommit till speldugligt skick och två fallit ifrån. Agon Mehmeti, Jimmy Durmaz och Babis Stefanidis är tillbaka i matchtruppen, medan Daniel Andersson (lår) och Edward Ofere (ljumske) tvingas avstå. Det ska dock understrykas att inga skador i truppen är av allvarligt slag, och för de flesta som inte medverkar handlar det om att ta det säkra före det osäkra och inte riskera något.
– Det viktiga är att vi har så många som möjligt friska under träningslägret, säger Roland.
På söndag drar truppen ner till spanska Marbella för en veckas läger och två träningsmatcher, på onsdag mot finska HJK Helsingfors, nästa lördag mot… ja, det är inte klart ännu.

Vad har ni gjort på träning i veckan, och vad tittar ni särskilt på i matchen?
– Vi har tränat vidare ungefär som tidigare, med både anfalls- och försvarsspel, och liksom tidigare tittar vi efter vad som sitter och inte sitter i spelet och hur lagdelarna fungerar tillsammans. Spelarna är i slutet av en tung träningsperiod nu, och det märks. Men nere på lägret börjar vi lätta på gasen.

Malmö FF U21 – GIF Nike A
Borgeby IP 15.00

Uttagna spelare från U-truppen:

Målvakt: Max-Ludwig Gustafsson
Försvarare: Ezvin Ahmetovic, Pelle Holm, Simon Nilsson.
Mittfältare och anfallare: Muamet Asanovski, Hicham Ali, Skerdilaid Gashi, Dardan Rexhepi, Robin Simovic, Nikola Petkovski.

Läs mer om matcharrangemanget i Bjärred och hur att ta sig dit här.

Tobias Christoffersson