Inför träningsmatchen mot TFF

Publicerad 27 januari 2023 i Dam,Nyheter

På lördag spelar damlaget årets första match. Det blir också Maxim Khalils första match som huvudtränare för laget. Här är hans tankar inför mötet med Trelleborgs FF på Vångavallen.

Tränare Maxim Khalil.

Trelleborgs FF – Malmö FF

Avspark: Lördag 28 januari, 15:00
Plats: Vångavallen, D-plan
Biljetter: 40 kronor i inträde för personer som är 18 år och äldre. Fri entré under 17 år. Du kan betala med kort eller swish.

Publik på plats hänvisas till norra sidan av planen. Den södra långsidan (där spelarbåsen står), ska vara fri från publik. En kiosk med mindre kioskutbud kommer att finnas på plats.

MAXIM KHaLIL OM:

Första matchen som huvudtränare…
– Det känns skitskoj. Mitt och Fredriks samarbete fungerar jättebra och om vi pratar om hur vi vill spela fotboll så står inte jag för några stora förändringar. Jag vill däremot införa en attityd i gruppen och laget som jag tror vi kommer ha nytta av både här och nu men även på sikt. Jag tycker truppen ser fin ut och laget känns bra. Redan nu försöker vi vässa till och gnugga på vissa saker som vi vill göra bättre i år, men känslan är go.

Lagets nya utrustning…
– Vi har gjort stora investeringar för att vara redo för nästa steg. Från och med i år kommer alla våra spelare att använda och spela i GPS-utrustning. På så vis kommer våra fystränare att kunna live tracka spelarna och se hur långt vi springer under match, vilka ytor vi använder, vilket tempo vi spelar i och hela den biten. Det kommer göra att vi får ut så mycket som möjligt av varje spelarindivid och laget som grupp. Samtidigt har vi gjort många små investeringar som kommer ge oss mycket i längden.

Vilka svar han vill få så här tidigt på säsongen…
– Så här tidigt på säsongen handlar det mest om att komma igång igen, vi har inte spelat match på flera månader. Svaren jag vill ha så här tidigt är mer kopplade till det inställningsmässiga. Jag vill veta vad man är redo att göra för det här laget och den här gruppen. Hur snabbt man kan implementera det vi vill utveckla. Det här är ett tillfälle för spelarna att visa vad man vill med den här säsongen.

De nya spelarna som kommit in…
– Vi hade en bra bild av de här spelarna långt innan de kom hit men den bilden har redan stärkts av det vi sett under de första veckorna. De är spännande namn, duktiga och talangfulla spelare med stor rutin och spets.

De unga spelarna som flyttats upp…
– Alla tre (Julia Cavander, Holly Persson och Tilde Wahlgren) som lyfts upp till A-truppen besitter en otroligt hög talang. De har varit lite blyga men har börjat ta för sig allt mer med tiden. Gruppen har tagit hand om dem jättebra och de har kommit in i det på ett bra sätt. När nervositeten väl släpper så kommer det bli riktigt bra.

Laget mot Trelleborgs FF…
– Vi ska vara ärliga med att vi inte är riktigt där. Den här matchen kommer kanske en vecka för tidigt för oss, vi hade mått bra av att gnugga i vardagen en vecka till. Vi saknar Tilde, Saga och Sophie som alla har problem med skador och samtidigt har vi begränsningar på en hel del andra spelare som vi måste ta hänsyn till. Men det blir en bra värdemätare för oss och bara känslan av att säsongen snart drar igång på allvar gör oss taggade.

huvudpartners

officiella partners