Inför träningsmatchen mot Bröndby

Publicerad 23 juni 2010

Edward Ofere, Guillermo Molins och Markus Halsti är tillbaka i truppen när MFF möter Bröndby hemma på Swedbank Stadion torsdag 16.00.

Malmö FF – Bröndby IF

Swedbank Stadion torsdag 24 juni 16.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, Hernane Vidal de Sousa.

Skadade/rehab/ej spelklara: 3. Robert Åhman Persson, 29. Jasmin Sudic.

Efter två veckor tillbaka i träning spelade MFF sommaruppehållets första träningsmatch i lördags, då det blev förlust med 2-1 mot Elfsborg borta. Fem dagar senare är det dags att möta danska Bröndby hemma på Swedbank Stadion.

– Mötet med Elfsborg var en match för att komma igång för oss, nu mot Bröndby blir det lite mer allvar i hur vi ska uppträda. Det var ok i Borås, men det märktes att vi inte spelat på ett tag, några procent fattades för att det skulle vara riktigt bra. Imorgon ska det vara skillnad, säger Roland Nilsson inför matchen.

Roland har tagit ut 19 man plus testspelande Hernane Vidal de Sousa i matchtruppen, och liksom i lördags är det viktigt att många får speltid. Sju byten blev det då, och mycket talar för ungefär lika många den här gången. Markus Halsti, Edward Ofere och Guillermo Molins är alla tillbaka från sina respektive skador och redo för åtminstone inhopp.

Markus Halsti spelade en dryg halvlek av gårdagens U21-match mot Trelleborg. I samma match skadade sig dessvärre Robert Åhman Persson och fick utgå efter 42 minuter.
– Det högg till i lårets framsida på Robban, och kan vara en bristning, men vi får se.

Det är för övrigt första gången som MFF spelar träningsmatch inne på Swedbank Stadion. Förra sommaren ”ägde” ju UEFA arenan under och kring U21-EM, och under försäsongerna har det inte varit aktuellt att låta dobbar plöja upp spirande hemmagräs.

Betyder det något särskilt att träningsmatchen spelas inne i ”Himmaborgen”?
– Till att börja med så är det ju vår hemmaplan! Men så är det också rätta mått på den. Det har inte alltid varit fulla mått på de planer vi spelat våra träningsmatcher, säger Roland Nilsson.

Torsdagens match blir ett slags träningsmatchreturmöte. MFF och Bröndby möttes i slutet av februari på Bröndby Stadion, en match som slutade med MFF-seger med 3-2 efter 3-1-ledning i första halvlek. Bröndby blev trea i danska SAS-Ligan 2009/10 och laddar nu för seriestarten den 18 juli – dagen efter det att MFF startar om Allsvenskan med att möta AIK borta.

Matchen kan man följa live på Swedbank Stadion eller via liverapportering och chatt i vårt samarbete med Everysport här

Läs mer om arrangemanget kring torsdagens träningsmatch här.

Tobias Christoffersson