Inför TFF-MFF: – Prahl har alltid något i bakfickan!

Publicerad 02 april 2011

Imorgon spelas årets första match i Allsvenskan. Årets första bortamatch, fast på hemmaplan.

Vid planinspektionen i onsdags gjordes bedömingen att Vångavallens gräsmatta inte håller den kvalitet som numera krävs i Allsvenskan, och därför blev matchen flyttad till Swedbank Stadion. Men det är alltså fortfarande TFF som är hemmalag. Det kommer märkas på olika sätt och för spelarna är den förmodligen största skillnaden att man spelar med TFFs bollar. Men även andra detaljer kommer vara lite annorlunda som inmarschmusik och att man går in som bortalag.

– Vi måste se det som en bortamatch, säger Roland Nilsson. Den fördel vi främst har är att vi spelar på en plan vi känner väl, och med mycket publik i ryggen, men annars blir som en bortamatch.

Uppladdningen har – trots rykten, spekulationer och nu även klarhet i att Roland Nilsson (någon gång) kommer ta över FCK – gått bra.

– Ja det tycker jag. Det är bra stämning i truppen och man märker att alla är inställda på match. Nu har vi alla tillbaka i träning, då vet man att premiär i luften, ler Rolle. Det är en lång försäsong och nu drar det äntligen igång. Det märks att alla har väntat på det här.

Trelleborg står för motståndet och som vanligt väntar en tuff match mot ett lag som alltid är extra taggat när man möter MFF.

– Det är lite tråkigt att matchen inte kunde spelas på Vångavallen, det tror jag nog vi alla tycker, men det här innebär också att de är ännu mer taggade. Det märker man på hur de uttalar sig, menar Rolle. Sen är det Tom Prahl och han har alltid något i backfickan när han möter oss.

Även MFFs tränare har lite nya kort på sin hand.

– Vi tar med Amin i truppen. Han har tränat med oss under den senaste tiden och fungerar bra i gänget. Han fick hoppa in senast mot Häcken och gjorde det bra så det känns roligt att kunna ge honom en plats.

Amin själv är mycket glad och överraskad över uttagningen.

– Det hade jag inte väntat mig säger Amin Nazari. För bara ett år sen var jag i rehabträning för min knäskada. Då kunde jag aldrig tro att jag skulle finnas med i A-truppen redan nu. Det är jätteroligt. De andra spelarna har varit schyssta mot mig och det har varit lätt att komma in i det.

Till matchen mot TFF är följande spelare uttagna:

Målvakter: Johan Dahlin och Dusan Melicharek.

Försvarare: Daniel Andersson, Yago, Pontus Jansson, Ricardinho, Ulrich Vinzents, Markus Halsti.

Mittfältare: Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Jeff Aubynn, Miljan Mutavdzic, Amin Nazari.

Anfallare: Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Dardan Rexhepi.