Inför Swansea – MFF: En perfekt kväll för en vacker match.

Publicerad 31 juli 2013

Torsagen den 1 augusti är det dags för det riktiga elddopet i årets Europa League-kval, Malmö FF möter Swansea City AFC på Liberty Stadion.

”Det kommer bli en perfekt kväll för en vacker match”, säger Ricardinho leende innan han går ut för den matchförberedande träningen. Underlaget kan man garanterat inte klaga på. 15% konstgräs i botten och en matta som sås om inför varje säsong har gett Liberty Stadion priset som bästa matta i Premier League.
 
På presskonferensen innan träningen handlade mycket om att MFF är mitt uppe i säsongen medan Swansea kommer spela sin premiär. Norling, Hamad och Ricardinho pekade alla på att om det överhuvudtaget skulle spela någon roll, så handlar det ändå om att MFF från Europas 24e bästa liga ställs mot ett topp-10 lag världens bästa.
 
”Alla här inne vet nog hur det borde sluta, om man tänker på förutsättningarn”, sa MFFs tränare Rikard Norling som svar på att Swanseas manager Michael Laudrup menat att det är 50-50% chans åt båda hållen. ”De har spenderat lika mycket som hela MFF omsätter bara på sina tre nyförvärv”, utvecklade Norling.
 
På frågan om hur det täta matchandet har påverkat truppen svarade Jiloan Hamad att man visserligen börjat känna av det i benen, men att man samtidigt blivit starkare av de många segrarna och att man nu kände sig i bra form.
 
Till matchen har Rikard Norling tagit ut följade trupp:
 
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen.
Backar: Ricardinho, Pa Konate, Erik Johansson, Filip Helander, Pontus Jansson, Miiko Albornoz
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Markus Halsti, Simon Kroon, Erik Friberg, Emil Forsberg, Erdal Rakip
Anfallare: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Pawel Cibicki