Inför Skånederbyt på lördag

Publicerad 03 februari 2023 i Dam,Nyheter

På lördag är det dags för Skånederby. I årets andra träningsmatch tar MFF emot Helsingborgs IF på Limhamns IP.

Elin Björklund

MALMÖ FF – HELSINGBORGS IF

Avspark: Lördag 4 januari 14:00
Plats: Limhamns IP
Biljetter: Fritt inträde
TV-sändning: MFF Play Premium

Supporterhuset kommer att vara på plats med ett mindre kioskutbud.

Maxim Khalil OM:

Känslan i laget…
– Bra, väldigt bra. Vi har fått en bra start på det vi har jobbat efter, och det ska bli kul med ett derby till. Känslan är go, många tillbaka i full träning och bara ett fåtal skadade (Tilde Wahlgren och Saga Fredriksson). Men annars full träning och känslan är go i laget.

Nyförvärvet Sarah Mellouk…
– Sarah är i Umeå fortfarande och fixar med lägenheten inför flytten till Malmö. Hon åkte även på en mindre skada förra veckan. Så vi får se, men vi ska försöka få till lite minuter iallafall mot Hittarp eller veckan efter.

Träningsveckan efter matchen mot TFF…
– Det är alltid kul att vinna, jag ska inte ljuga om det. Det var en bra start på så sätt att vi vann, sen finns det många bitar som inte sitter. Samtidigt ser vi många beteenden som vi implementerat på kort tid som verkligen sitter. Vi ligger helt rätt i fas av vad jag kan förvänta mig av laget. Så en jättehärlig start med vinst mot TFF. 

– I veckan har det främst varit fokus på att hantera och fullfölja pressen, hur vi vill stå vid insparkar mot olika formationer, och försvar i det öppna spelet. Vi var inte helt nöjda med det mot TFF. Vi har kollat på matchen och vilka spelare vi har, och har nu landat i något som känns bra inför lördag.

Känslan inför derby…
– Vi har ju inte mött HIF innan, så det ska bli skitkul att möta dem och att spela derby. De är ett bra lag, så jag hoppas på en jättebra match där vi vinner. 

Målvaktssituationen…
– Julia Cavander åkte på en hjärnskakning på träningen för en vecka sen. Hon har påbörjat hjärntrappan nu, så det blir Linnea Hagberg som kommer stå på lördag också. 

Fyra spelare till landslaget…
– Dom är väldigt duktiga. Vi vet vad de går för, men det här blir såklart ett kvitto på det. Det är fyra spelare som är viktiga i landslaget, men det är vad man gör i klubbmiljön som är det viktigaste och här är dom jättebra allihopa.

huvudpartners

officiella partners