Inför Skånederbyt

Publicerad 25 september 2019 i Nyheter

Äntligen Skånederby på Stadion! MFF är med i den allsvenska toppstriden och på torsdag står tre viktiga poäng på spel i derbyt mot HIF.

Markus Rosenberg efter att han avgjorde vårderbyt med matchens enda mål.

Efter det allsvenska uppehållet har MFF gått rent i tre matcher – 5–0 mot Kalmar FF, 1–0 mot IFK Norrköping och nu senast 3–0 i Borås mot IF Elfsborg. Imorgon väntar det första derbyt mot HIF på hemmaplan sedan 2016 och Uwe Rösler tvekar inte om betydelsen av morgondagens match.

– Det är klart att det är en extra krydda att det är ett derby imorgon men vi ser varje match i Allsvenskan som en final nu. Det är så jag vill beskriva det och det är så vi kommer att ta oss an matchen, säger Uwe Rösler.

– Spelarna är med på det och räds inte den pressen. Ju större matchen är, desto bättre är det för oss. 

HIF har haft en turbulent återkomst till Allsvenskan. Man är inne på sin tredje permanenta huvudtränare för säsongen sedan den gamle landslagsbacken Olof Mellberg tog över i början av september. Efter en inledande förlust mot Djurgårdens IF tog Mellberg i söndags sin första vinst som HIF-tränare när hans lag slog AFC Eskilstuna med 2–1 på Olympia.

– Det blir ofta en effekt när en ny tränare kommer in. Jag tycker att de gjorde bra ifrån sig i matchen mot Djurgården och de borde fått med sig poäng från den matchen.

– Jag tror att de kommer vara orädda och gå för det. Men för oss handlar det som vanligt om vad vi själva gör. Jag tror att vi kommer att ha ett stort bollinnehav så vi måste göra rätt saker med bollen, men vi måste även stoppa deras kontringsspel.

Eric Larsson missade matchen mot IF Elfsborg med en mindre skada men är tillbaka i matchtruppen till derbyt. Anders Christiansen tvingades avbryta matchen på Borås Arena efter en skada men även ”AC” finns med i den uttagna 20-mannatruppen.

– Båda spelarna fullföljde träningspasset idag, och det såg bra ut. Just nu är jag optimistisk, säger Uwe Rösler.

huvudpartners

officiella partners