Inför Shakhtar Donetsk – Malmö FF

Publicerad 02 november 2015 i Nyheter

Malmö FF har rest till Lviv för att ta sig an returmötet mot Shakhtar Donetsk i UEFA Champions Leagues gruppspel. En vinst i matchen garanterar minst fortsatt spel i Europa Leagues slutspel senare i vinter.

Mötet i Malmö för snart två veckor sedan slutade med en viktig seger för MFF. Markus Rosenberg gjorde matchens enda mål, fint framspelad av Pa Konate.

– Det är en bra tradition som jag får fortsätta med, säger Markus Rosenberg.

– Matchen kommer vara liknande förutom att Shakhtar Donetsk nog kommer ha ännu större bollinnehav. Vi hoppas att det blir samma situation där de håller i bollen och vi skapar chanserna.

En vinst garanterar MFF fortsatt spel i Europa Leagues slutspel. Även ett oavgjort resultat skulle vara fördelaktigt för Malmö eftersom det då krävs minst fyra poäng i de avslutande matcherna för Shakhtar Donetsk för att de ska kunna knipa tredjeplatsen i gruppen. Markus Rosenberg är väl införstådd i vikten av matchen och menar att det skulle vara ett fantastiskt resultat om Malmö FF står som segrare. Han tror att de senaste årens rutin av Europaspel har gett laget bra förutsättningar för att kunna tackla matchen.

– Vi har lärt oss att försvara och spela kompakt. Mot lag på den här nivån måste vi alltid spela kompakt. Hemma mot Shakhtar var en perfekt match. Vi ska inte vara rädda för att låta motståndarna hålla I bollen.

Även om matchen är av största vikt för Malmö FF så ligger möjligen den största pressen på Shakhtar Donetsk som ligger sist i gruppen och ännu inte gjort ett enda mål. Åge Hareide tror att det kommer att synas på planen att det ukrainska laget måste vinna för att ha en rimlig chans i turneringen.

– Jag förväntar mig att de anfaller med alla spelare de har. De måste spela med hög risk. Det gör de alltid och de är bra på det. Men det kommer öppnas upp ytor och våra spelare var bra på att utnyttja det i hemmamatchen, säger Åge Hareide.

Shakhtar Donetsk – Malmö FF
Arena Lviv
Tisdag 3/11 kl 20:45 (21:45 lokal tid)

Se matchen hemma borta i Restaurang 1910. Fritt inträde och mat och dryck till försäljning. Läs mer här.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotún, Carvalho, Anton Tinnerholm

Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Tobias Sana, Jo Inge Berget

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti

huvudpartners

officiella partners