Inför säsongen 2009 – P94

Publicerad 15 april 2009

Senast fick ni bekanta er lite med vårt P14-lag och deras förberedelser inför säsongen 2009 och nu har turen logiskt nog kommit till vårt 15-årslag. Laget tränas av Anders Lindsjö, fotbollskonsulent hos Lilla Torg FF samt instruktör för 15-åringarna på MFF:s fotbollsakademi. Till sin hjälp har Anders de assisterande tränarna Per Olsson och Anders Fernlid.

Spelarna i laget är födda 1994 och består av 3 målvakter och 17 utespelare. Anders L har tränat laget i 6 år medan Per och Anders F hängt med i 2 år. Med andra ord är det ett sammansvetsat gäng som ska fightas i Skåneserien för P16. Innan vi tittar på årets försäsong och säsong blickar vi tillbaka lite på 2008 då laget vann Malmömästerskapen samt lyckades med bedriften att ta hem segern i inofficiella SM för 14-åringar. Följden av sistnämnda seger blev att laget fick chansen Nike Premier Cup i mars månad. Med siktet inställt på seger i turneringen begav man sig till Jönköping och det började också bra. Fram till semifinalen rullade bollen vår väg men väl där förlorade vi på straffar och fick vända hem besvikna. Den motgången skakades dock snabbt bort av gänget och under försäsongen har man matchat friskt mot både skånskt och danskt motstånd (FCK, Bröndby och Lyngby) i en s.k. Öresundsserie.

– Inför seriestarten kommer vi att åka till Danmark på träningsläger för att slipa formen lite extra. En svensk försäsong kan bli ganska lång så vi har utöver träningslägret försökt matcha mycket och mot kvalificerat motstånd för att hålla killarna på tårna inför säsongen.

Ett av målen med säsongen 2009 var att vinna Nike Premier Cup men när det nu misslyckades så gäller det att prestera bra i seriespelet samt i den internationella turnering laget kommer att delta i till sommaren. För att lyckas med det krävs att varje spelare tränar hårt och i lagträningen kommer lite extra fokus att ligga på positionspelet, en av många viktiga förberedelser inför seniorfotbollen som närmar sig med stormsteg för våra duktiga 15-åringar.

//Andreas Georgson