Inför Real Madrid – Malmö FF

Publicerad 07 december 2015 i Nyheter

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Mötet de två lagen emellan i Malmö slutade 0-2. Den här gången måste MFF spela minst oavgjort för att Europaspelet ska fortsätta i februari. Malmö FF har under säsongen ställts inför många tuffa utmaningar och tagit sig förbi flera av dem – men det här ser ut att bli den största av dem alla.

– Det finns alltid en chans. När matchen börjar står det 0-0. Men vi känner till svårigheterna. Vi förbereder oss för att skaffa poängen vi behöver, säger Åge Hareide.

Det fanns också länge liv i matchen i Malmö. Bortalaget utökade dock till 0-2 i slutminuterna och Åge Hareide är både nöjd och mindre nöjd när han tänker tillbaka på matchen.

– Spelarna gör ett bra jobb mot Real Madrid hemma även om jag inte är helt nöjd med inställningen till matchen. Det blev lite för mycket att stora Real Madrid kom på besök. Små fel gör att de kan göra mål. Matchen är ganska bra. Men skillnaden ligger i nivåskillnad på enskilda spelare. De är här för att de har extrema kvaliteter. Det är viktigt för oss att vara bra organisatoriskt och jobba för varandra.

Om MFF säkrar en poäng står hoppet till att Paris Saint-Germain slår Shakhtar Donetsk. I så fall kommer Malmö FF på en tredjeplats vilket betyder spel i Europa Leagues slutspel. Åge Hareide som lämnar tränarjobbet i Malmö efter säsongen lovar att komma tillbaka om det blir så.

– Klarar vi det ska jag ställa mig i klacken och heja på laget. Det är det vi går för och vi ska tro på det. Även om det ser omöjligt ut. Tror vi inte på det kan vi lika gärna sluta med fotbollen.

Åge Hareide och resten av laget kan också känna ett starkt stöd i ryggen. Omkring 3500 MFF-supportrar väntas vara på plats på Santiago Bernabéu. Anton Tinnerholm vill ge supportrarna något tillbaka.

– Vi har sett att det har en väldigt stor påverkan på oss spelare. Vi har haft en otrolig stämning i år. Det är vi tillsammans som fört Malmö till Champions League två år i rad. Man vill så klart avsluta på ett bra sätt för Åge men också ge något till bortaföljet.

Real Madrid – Malmö FF
Estadio Santiago Bernabéu
Tisdag 8 december kl. 20:45

Matchen visas på TV3.

Trupp kommer matchdagen

huvudpartners

officiella partners