Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 14 september 2018 i Nyheter

Med sex raka segrar i Allsvenskan reser MFF till Jämtland för bortamatchen mot Östersunds FK i omstarten efter det två veckor långa speluppehållet.

Östersunds FK – Malmö FF
Lördag 15 september 18:00
Jämtkraft Arena

Motståndarna Östersunds FK ligger för närvarande på en femteplats i den allsvenska tabellen, fyra poäng efter MFF. Hemmamatchen mot Östersunds FK slutade oavgjort 1-1 – men var den bästa matchen MFF spelat under Uwe Rösler, menar tränaren själv.

– Jag tycker att hemmamatchen mot Östersund var den bästa matchen vi spelat sedan jag tillträdde. Vårt spel med boll, utan boll och presspelet var mycket bra. Men vi fick inte utdelning i form av tre poäng den gången. Vi siktar på att prestera lika bra imorgon, men få med oss alla tre poäng istället.

I och med matchen mot Östersunds FK går MFF in i en hektisk period med sju matcher på 24 dagar. De två gångna veckorna med speluppehåll har gjort truppen gott.

– Vi har haft två bra veckor där vi har kunnat jobba på vissa saker. Det är bra att vi har en bortamatch mot ett lag av Östersunds kaliber efter uppehållet. Det blir en måttstock på var vi befinner oss efter de här två veckorna. Spelarna är redo, det är det ingen tvekan om, säger Uwe Rösler.

Marcus Antonsson har gjort mål i de senaste fem matcherna och Uwe Rösler tycker att Antonsson inte bara bidrar med mål utan också med hårt arbete.

– Det bästa för Marcus just nu är att bara fortsätta spela, för han är i strålande form. Han har bra självförtroende, gör mål och arbetar hårt för laget, så han förtjänar mycket beröm.

Trion Carlos Strandberg, Guillermo Molins och Fredrik Andersson är inte tillgängliga på grund av skador.

Truppen

1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners