Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 19 september 2017 i Nyheter

Två lag med storvinster i bagaget drabbar samman på Jämtkraft Arena onsdag kväll.

Östersunds FK – Malmö FF
Jämtkraft Arena
Onsdag 20 september 19:00

Det är med stor energi från 4–0-segern hemma mot Hammarby IF i söndags som Malmö FF riktar om siktet mot onsdagens match mot Östersunds FK, som vann sin match i helgen med 5–0 borta mot IK Sirius.

MFF har redan mött onsdagens motståndare vid två tillfällen i år. Först i en förlust på försäsongslägret i spanska Salou och därefter i en vinstmatch i det allsvenska vårmötet på hemmaplan. MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson känner att laget har med sig en bra känsla efter segern i våras.

– I höstas förra året var det utspelning från Östersunds sida. Det var ingångsvärdet när vi tog oss an dem på våren och jag tycker att vi utmanövererade dem innan vår utvisning. Så det är klart att spelarna har en bra känsla och känner ett självförtroende, säger han.

Men att möta Östersunds FK på bortaplan är en utmaning oavsett hur det såg ut senast. De är det tredje bästa hemmalaget i Allsvenskan och har bara förlorat en enda match hemma på Jämtkraft Arena den här säsongen.

– Vi har respekt för deras spel. De har varit flexibla i organisationen och det är en viktig parameter för oss att ha med oss. Vi behöver kanske justera mer än en gång under matchen för att ha ett övertag, säger Magnus Pehrsson.

Truppen

Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm

Pavle Vagic, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg

Felipe Carvalho och Magnus Wolff Eikrem saknas på grund av skador. Markus Rosenberg och Anders Christiansen är avstängda. 

huvudpartners

officiella partners