Inför Östers IF – Malmö FF

Publicerad 31 augusti 2013

Malmö FF reser upp till Smålands mörka skogar för att ta sig an Östers IF som i förra omgången visade styrka när de slog IF Elfsborg på bortaplan med 4-2. Malmö FF är inne i en fin form men får klara sig utan Jiloan Hamad som är avstängd då han samlat på sig sex gula kort.

– Vi har några alternativ i bland annat Simon Thern, Simon Kroon och Petar Petrovic som är naturliga, potentiella ersättare där alla besitter olika, och personliga, nyanser på något sätt. Beroende på det vi väljer så kommer vi att få dem nyanserna. Jiloans stora styrka är att han är väldigt taktisk och kan verkligen få ut mest ut av sig själv i förhållande till spelidé, säger Malmö FFs tränare, Rikard Norling.

Vi har nu spelat några, vad man kallar, större matcher med AIK och IFK Göteborg hemma samt Kalmar FF borta där det gått väldigt bra. Finns det någon risk för en baksmälla efter sådana festtillställningar?
Nej det tror jag inte. Jag ser framför mig att matchen imorgon kan bli en fest. Jag har hört att det reser upp väldigt mycket himmelsblått och bara en sådan sak är festligt. Sen får vi se om växjöborna går man ur huse. De spelar bra fotboll just nu och det gör vi med så det finns gott mod om en fin fotbollsmatch.

– Vi har hitintills varit starka till att anpassa oss till varje specifik match. Vi kommer att möta ett lag som är i bättre form än på väldigt länge. De har ett spelsätt som påminner om de lagen vi spelat mot nu på slutet, så det är inte så att vi kommer bli överraskade av ett nytt spelsätt.

Vad tror du att vi får se för match imorgon?
– Jag tror att det kan bli lite böljande, även fast vi inte vill det. Nyckeln ligger nog i att utnyttja de ytor som ges utan komprimiss och bara köra på.

 

Truppen (Norling har tagit ut 20 spelare):

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Matias Concha, Filip Helander, Pontus Jansson, Erik Johansson, Miiko Albornoz, Ricardinho, Pa Konate
Mittfältare: Simon Kroon, Simon Thern, Erik Friberg, Emil Forsberg, Petar Petrovic, Markus Halsti, Erdal Rakip
Anfallare: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson, Guillermo Molins, Pawel Cibicki

 

Östers IF – Malmö FF
Sön 1/9 klockan 15.00
Myresjöhus Arena

Om du ska resa till matchen rekommenderar vi dig att köpa förköp. Redan nu har över 15000 MFF:are köpt biljetter och vår tilldelade ståplatssektion är slutsåld därför försöker vi nu fylla sittplatssektionerna ovanför. Läs mer här