Inför Onsala BK – MFF

Publicerad 12 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF kliver in i den andra omgången av Svenska cupen med en bortamatch, på hemmaplan. Avspark 20:00 på Eleda Stadion.

Franz Brorsson är fri från sin skadekänning och redo för match.

I Svenska Cupens andra omgång kliver de allsvenska lagen in och det lag som föll på MFF:s lott är Division 2-laget Onsala BK från norra Halland. Onsdagens match skulle ursprungligen ha spelats i somras, på bortaplan, men med anledning av vårt Europaspel flyttades matchen till Eleda Stadion.

matchinformation

Avspark: 20:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: C MORE fotboll och C MORE Stream

JON DAHL TOMASSON OM:

Uppehållet:
Det var ett nyttigt uppehåll för oss som har ett så tajt spelschema med väldigt många matcher. Några har varit- och är iväg på landslagsfotboll och har kunnat hämta energi genom det. De har fått lov att representera sina länder i den största idrotten i världen och det är något som ger energi och stolthet. Samtidigt är det stort för föreningen, för Malmö FF. De som inte varit iväg har kunnat umgås med sina familjer, samla kraft och ladda upp batterierna. Det har varit många breda leenden på spelarna här i veckan. Så det är viktigt att tänka på lite annat än fotboll. Ibland.

Matchen:
En match vi vill vinna. En match vi ska vinna. Det är klart att vi inte kan scouta en motståndare som Onsla på samma sätt som vi kan scouta våra motståndare som vi möter i Allsvenskan men vi tar alltid vår motståndare på största allvar. Oavsett vem vi möter så går vi in i matchen med största respekt för vår motståndare.

Veckans träningar:
Vi har de spelare vi har plus att vi har fått tillbaka några som varit skadade. Under veckan så har vi även gett några av våra duktiga ungdomsspelare möjligheten att träna med oss. De unga är hungriga och visar verkligen framfötterna så det är många som vill vara med och spela match imorgon.

Skadeläget i truppen:
Sören är fri från sin skada och är med i truppen imorgon. Han kommer inte starta men är tillbaka och tillgänglig för spel. Däremot startar Franz. Niklas har varit med på veckans träningar men kommer inte spela mot Onsala. Han har varit borta en längre tid så vi tar inga risker. Sergio har ingen ny skada utan vilade i senaste landskampen, vilket var planlagt.

huvudpartners

officiella partners