Inför mötet med TFF

Publicerad 10 juni 2001

Micke Andersson har tagit ut följande lag att resa till palmernas stad och beträda Vångavallen måndag kväll:

Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Mikael Roth – Kenneth Gustavsson, Erik Johansson, Jörgen Ohlsson, Joseph Elanga – Zlatan Ibrahimovic, Peter Ijeh.
Ersättare: Lee Baxter(mv), Mats Lilienberg, Markus Rosenberg, Peter Sörensen, Richard Oteng Mensah.

Laddade batterier
Efter en tuff vår med tätt matchande mot hårt motstånd och en tung förlustperiod var segern mot Hammarby innan landskampsuppehållet förstås skön.
– Ett steg i rätt riktning, menar Micke. Vi fick igång vårt passningsspel bra, även innan de fick en utvisning, och jag tycker vi hade full kontroll över matchen.
Under de två matchfria veckorna har laget tränat hårt, men också njutit av en ledig helg och har nu laddat batterierna ordentligt inför för de två stundande derby-fighterna: Trelleborg imorgon måndag och Helsingborg nästa tisdag den nittonde.
– Matchen mot Trelleborg är mycket viktig, känns nästan viktigare än HIF-matchen om man ser på oss som nykomling, säger Micke Andersson. Trelleborg är ett lag vi skall hålla bakom oss i tabellen – och gärna långt bakom oss – och som vi däför måste plocka poäng av.

Skadeläget
Uppladdningen till trots, kvarstår en del skadeproblem:
– Fram till sommaruppehållet får vi leva med att ha ett lite mindre urval i truppen, konstaterar Micke Andersson. Hans Mattisson är på väg åt rätt håll, han tränar allt hårdare. Robert Kjellin är också på väg tillbaka, och kan nog vara i konkurrensdugligt skick framåt midsommar. Gudmunder Mete är med i fotbollsträning mer och mer, men vi tar det försiktigt med honom runt två veckor till. Peter Sörensen har haft lite känning i sitt knä, har därför tappat i träning lite och sitter också på bänken.

Zlatan tillbaka i laget.
Erik Johansson spelar åter i den centrala mittfältsposition, där hans fina teknik skördade framgångar mot