Inför MFF – Union Berlin

Publicerad 05 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Vi jagar våra första poäng i årets gruppspel av UEFA Europa League mot Bundesligaettan, FC Union Berlin. Här är Åge Hareides tankar inför torsdagens hemmamatch.

Malmö FF – FC Union Berlin

Avspark: Torsdag 6 oktober, kl. 18:45
Spelplats: Nya Malmö Stadion
TV-sändning: Matchen sänds på Viaplay och kanal 6

ÅGE HAREIDE OM…

…läget i laget:
Sören (Rieks) och Sergio (Peña) är inte redo för spel imorgon men jag hoppas och tror att de kan vara tillbaka och tillgängliga i helgen. Det var inget allvarligt med Sören men han har precis kommit tillbaka från en annan skada så vi tar det försiktigt med honom. Martin (Olsson) har varit sjuk under veckan men han är frisk nu och är redo för spel imorgon.

…motståndaren från Berlin:
De är ett robust lag. De spelar direkt och angriper sin motståndare med ett klassiskt tyskt försvarsspel. De spelar enkelt men de gör det bra. Vi ska ta lärdom av de matcherna vi spelat hittills i Europa och vi ska undvika att göra små enkla fel för det kommer straffa oss. Vi måste ta för oss i duellspelet. Vi har tre väldigt duktiga analytiker som analyserar vår motståndare och hjälper spelarna att ta sig ann sin respektive uppgift till matcherna. Så jag skulle säga att vi har en väldigt god bakgrund och kunskap om hur de spelar. Även jag själv gillar att titta mycket på vår motståndare och jag känner både att spelarna och hela teamet runt laget har god koll på Union Berlin. De spelar på samma sätt oavsett vem de möter så jag har svårt att se att de skulle komma hit och överraska oss imorgon.

…det tuffa matchandet:
Sist jag var här så snackades det väldigt mycket om att man inte kan vinna allsvenskan och vara ute i Europa. Malmö har visat flera gånger efter det att det går. Det där med att många matcher är tufft för spelarna – det är en inställningsfråga. Det är klart att många matcher på kort tid gör att du behöver rotera men fotboll handlar mycket om att du ska utnyttja dina styrkor i förhållande till din motståndares svagheter och på så vis är rotation i laget en naturlig del för mig. Vi måste lära våra yngre spelare i Malmö FF att i den här klubben ska ska du orka spela och kunna leverera i 70 matcher per säsong.

…vikten av morgondagens match:
Det är viktigt att vi får med oss ett bra resultat i morgon. Vi behöver få ut något positivt ur morgondagens resultat för sen vänder serien och vi ska möta Union Berlin på bortaplan. Därefter har vi Saint Gilloise på hemmaplan så här har vi en riktigt fin möjlighet att förändra vår position i gruppen.

huvudpartners

officiella partners