Inför MFF – Paris Saint-Germain

Publicerad 24 november 2015 i Nyheter

I årets sista hemmamatch i Champions League kommer Paris Saint-Germain på besök. För Malmö FF är siktet inställt på att ta poäng och därmed ha goda möjligheter att nå slutspel i Europa League i februari.

Kampen om den åtråvärda tredjeplatsen går in på sin slutspurt och för MFF är det i hemmamatchen mot Paris Saint-Germain som de på pappret största chanserna att håva in poäng finns. Om man lyckas med detta samtidigt som Shakhtar Donetsk förlorar de två återstående matcherna är avancemang till Europa Leagues slutspel säkrat.

– De här matcherna är speciella för spelarna och publiken. Vi ska göra en bra insats och siktar alltid på att vinna och få ett bra resultat. Om man inte gör det sjunker man ihop. Vi måste stå upp och jobba hårt, säger Åge Hareide.

Det tidigare mötet i årets gruppspel slutade med förlust 0-2 i Paris. Men även om PSG vann den matchen relativt bekvämt blir det en annan historia när de kommer till ett kokande stadion i Malmö. Lagkapten Markus Rosenberg tror dessutom att MFF-spelarna känner sig mer trygga i sig själva nu.

– Man vänjer sig. Det tar några matcher innan man får bort tanken på vilka lag som står på andra sidan. Jag hoppas att vi har vant oss och kan spela vårt egna spel och inte be om ursäkt för oss själva, säger Markus Rosenberg.

Han tror att fördelen av hemmaplan kan ge laget kraft att sluta tänka och våga gå mer offensivt. Åge Hareide är inne på samma spår.

– Vi är som bäst när vi släpper loss hästarna. Om vi kan gå ut och smälla på dem direkt och bete oss annorlunda än i Paris. Då kan vi vinna duellerna och ta det därifrån, säger han.

– Vi har gjort mirakel förut. Jag hoppas att de elva på planen och alla på bänken ser på uppgiften som att vi har allt att vinna, säger Markus Rosenberg.

Malmö FF – Paris Saint-Germain
Malmö New Stadium
Onsdag 25/11 kl 20:45

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Yoshimar Yotún, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Carvalho, Rasmus Bengtsson

Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic

huvudpartners

officiella partners