Inför MFF – Örebro SK

Publicerad 10 juli 2016 i Nyheter

Imorgon spelar MFF i Allsvenskan för första gången sedan i slutet av maj. Motståndarna Örebro SK ligger på en tredjeplats i Allsvenskan, fyra poäng efter serieledande Malmö FF.
– Vi har tränat mycket på att gå från organiserat försvarsspel till hög press och att vinna bollen högt av motståndarna. Det är ofta så man skapar målchanser, säger Allan Kuhn om första matchen efter uppehållet.

– Man ska komma ihåg att det är en omstart. Vi har haft 40 dagar utan Allsvensk fotboll så det viktigaste för oss imorgon är att vara organiserade och disciplinerade, säger Allan Kuhn.

Örebro SK är morgondagens motståndare och efter en stark vår befinner de sig på tredje plats i tabellen.

– Vi kommer spela mot ett bra lag, som är bäst när de får ha mycket boll men det är en svår match för dem att komma till Stadion, det ska det vara. Vi ska såklart försöka ta tag i matchen direkt men ingen naivitet från vår sida. 

MFF har spelat två träningsmatcher under uppehållet, båda matcherna resulterade i vinst mot danskt motstånd. 

– Jag tycker vi har fått ut mycket av våra träningsveckor. I senaste matchen mot AGF så såg vi stabila ut, hade fin hög press och jobbade hårt över hela planen.

Just den höga pressen är något som Allan Kuhn och hans lag har tränat extra på sedan spelarna kom tillbaka från semestern.

– Det viktigaste är att komma i bra fysisk form när man kommer tillbaka. Vi har tränat mycket på att gå från organiserat försvarsspel till hög press och att vinna bollen högt av motståndarna. Det är ofta så man skapar målchanser, genom att vinna tillbaka bollen högt i en situation när de är på väg fram. 

I truppen till morgondagens match saknas bland annat Oscar Lewicki, som inte kom till spel i den senaste träningsmatchen. Lewicki beräknas vara tillbaka i full träning den kommande veckan.

Truppen:
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist

Malmö FF – Örebro SK
Måndagen den 11 juli klockan 19:00

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners