Inför MFF – KRC Genk

Publicerad 28 november 2018 i Nyheter

Det är dags för årets sista hemmamatch. Belgiska KRC Genk kommer på besök för en spännande uppgörelse i UEFA Europa League.

Malmö FF – KRC Genk
Torsdag 29 november 21:00
Stadion
Köp biljett 

MFF har spelat in fem poäng på de hittills fyra matcherna i gruppspelet i UEFA Europa League. Två matcher återstår och returmötet mot KRC Genk är närmast på tur. Där ska MFF jaga revansch för 0–2-förlusten i Belgien i september.

– Jag lärde mig mycket av den matchen som tränare, vilket man kunde se i matcherna därefter. Europa är betydelsefullt för klubben men också för mig och för spelarna. Man lär sig mycket av tempot och förmågorna man möter, säger Uwe Rösler.

Det har gått över två veckor sedan Allsvenskan avslutades, samtidigt som KRC Genk är i full gång i den belgiska ligan. De är etta i tabellen men har de senaste matcherna haft problem med målskyttet och åkt på några poängförluster.

– Med så många matcher man spelar kommer det alltid att komma perioder där allt inte går enligt planen. Jag tror inte det finns någon stor skillnad i hur de spelar. De är i en period där de inte gjort tillräckligt många mål. Men de har kvalitet i hela laget, säger Uwe Rösler.

En seger i torsdagens match skulle sätta Malmö FF i ett bra utgångsläge inför den avslutande omgången borta mot Besiktas JK. Tron på den egna förmågan finns i laget, säger Uwe Rösler.

– Vi behöver ha en bra dag och det finns alla möjligheter för oss att ha det. Vi har också många bra spelare som är i god form.

–  Symbiosen mellan publik och spelare måste vara optimal. Då kan vi skriva historia tillsammans. Stadion måste studsa.

Köp biljett till Malmö FF – KRC Genk här 

Truppen:

1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
11. Guillermo Molins
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners