Inför MFF – IFK Norrköping

Publicerad 27 juli 2018 i Nyheter

MFF tar under lördagen emot IFK Norrköping i ett hett allsvensk möte, bokstavligt talat.

Malmö FF – IFK Norrköping
Lördag 28 juli 18:00
Stadion

Köp biljett

Den strålande sommarsolen väntas fortsätta även på matchdagen med en temperatur uppåt 30 grader vid avspark. Något som kommer att påverka matchbilden, enligt MFF-tränaren Uwe Rösler.– Att spela i sådan värme kräver att du är bra med bollen. Man kan inte pressa i 90 minuter, det är omöjligt. Vi behöver hitta en bra rytm och pressa dem effektivt i perioder som kan framkalla misstag och målchanser, säger han.

IFK Norrköping ligger trea i tabellen, dock på samma poäng (30) som tvåan Hammarby IF. Tabellraden nio vinster, tre oavgjorda och två förluster vittnar om en svår motståndare.

– De har ett tydligt sätt att spela på, med sitt uppbyggnadsspel och många tidigare mittfältare i backpositioner. De är bra med bollen, även målvakten. Ett anfallsinriktat lag med mycket fart. Av vad jag har sett är Norrköping det bästa laget i Allsvenskan med bollen.

Uwe Röslers manskap är inne i en hektisk period och har sedan omstarten spelat två matcher i veckan. Efter kvalmatchen mot CFR Cluj talade tränaren om vikten av återhämtning och förmågan att ställa om fokus på nästkommande uppgift.

– Vi tar en match i taget och sätter det lag på banan som vi tror ska vinna oss den kommande matchen. Vi kan inte tänka framåt nu och gå in med 60-70 procents fokus. Det har vi inte råd med.

I senaste allsvenska matchen, mot Örebro SK på bortaplan, klev Fouad Bachirou av i slutet efter att ha fått besvär i baksida lår. Nu är han tillbaka i matchtruppen.

– Han medverkade i perioder av dagens träning. Vi får se imorgon hur hans kropp svarar. Med den här typen av skador behöver man ibland vänta och se innan man tar beslut.

Ledarstaben har tagit ut en 19-mannatrupp som bantas till 18 man innan match.

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners