Inför MFF – IFK Malmö

Publicerad 17 januari 2019 i Nyheter

MFF tar sig under fredagen an division 2-klubben IFK Malmö i årets första match.
När MFF-tränaren Uwe Rösler mötte pressen efter torsdagens träningspass lyfte han spelarnas hängivenhet under årets första träningsvecka.

– Spelarna har varit exceptionella under de fyra första dagarna. Många av dem är lite ovana vid den här träningsvolymen med och utan boll, men de gillar läget. De vet varför vi gör det. Vi behöver vara starkt tränare för att klara av ett intensivt matchprogram. Vi börjar direkt med Chelsea och cupen, det blir matcher var tredje dag. Kropp och psyke behöver vara robusta för att hantera det.
Staben har inte namngett någon specifik trupp till matchen, utan förbereder sig på att ge speltid åt samtliga spelare.

– Alla kommer att spela utom Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson. Vi bygger upp spelarna för hela den kommande säsongen. Vi behöver ha en plan för både Chelsea och för det som kommer senare. Alla kommer att nå en nivå som ska bli så optimal som möjligt för dem. Det var med det i åtanke som vi tog det här beslutet.

Historiken mellan MFF och IFK Malmö sträcker sig långt tillbaka. Men det är inget Uwe Rösler fokuserar på inför fredagens möte.

– För mig handlar det inte så mycket om rivalitet eller derby. Jag betraktar det som matchträning där vi är förpliktigade att visa upp en bra prestation.

Malmö FF – IFK Malmö
Fredag 18 januari 17:00
Plan 9, Stadionområdet
Fritt inträde

Inte möjlighet att vara på plats? Matchen tv-sänds på Sydsvenskan till en kostnad av 79 kronor.

huvudpartners

officiella partners