Inför MFF – HNK Gorica

Publicerad 24 juni 2019 i Nyheter

Den allsvenska omstarten närmar sig och sista träningsmatchen för MFF blir mot kroatiska HNK Gorica.

Malmö FF – HNK Gorica
Stadion
Tisdag den 25 juni 19:00

Köp biljett

Under sommaren väntar ett intensivt spelschema så morgondagens träningsmatch fungerar som förberedelse inför AIK på söndag, men även inför en sommar med spel i både Allsvenskan och i Europa.

– Våra spelare har inte spelat 90 minuter tävlingsfotboll på tre veckor. Så det är viktigt för oss att få mer matchminuter. AIK spelar en match i Allsvenskan innan de möter oss men matchen imorgon är inte bara för att förbereda oss inför AIK utan också för den andra halvan av säsongen, säger Uwe Rösler.

I förra veckans träningsmatch mot SönderjyskE blev det vinst med 2-1 och hela truppen fick värdefull speltid. Uwe Rösler tror att det blir något färre byten i matchen mot HNK Gorica.

– Målet med matchen är naturligtvis att förbereda spelarna inför omstarten av Allsvenskan. Jag tror inte att vi kommer att göra tio byten imorgon, utan vi kommer att behandla matchen mer som en tävlingsmatch på 90 minuter.

Alla tillgängliga spelare från A-truppen kommer att vara med i matchtruppen imorgon. Ramus Bengtsson, Fouad Bachirou, Lasse Nielsen och Jo Inge Berget är fortfarande otillgängliga på grund av skador.

– Vi har förhoppningsvis en lång säsong framför oss och den här matchen kommer en eller två dagar för tidigt för dem. Alla fyra är ungefär i samma fas och de kommer snart att vara tillbaka, säger Uwe Rösler.

huvudpartners

officiella partners