Inför MFF-Hammarby

Publicerad 16 augusti 2003

Sexpoängsmatch mot Hammarby inför storpublik, Tobias Grahn tar plats direkt i MFF-truppen, som dock rymmer bekymmer: Andreas Yngvesson har skadekänning och Jon Jönsson stukade foten på sista träningens sista spark. Dessutom tvingas Thomas Olsson att avstå igen.

MFF-truppen mot Hammarby, tills vidare innehållande 17 man:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Tobias Grahn, Andreas Yngvesson, Louay Chanko, Jon Jönsson, Kristian Bergström.
Anfallare: Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

– Ska vi vara med och kriga om de riktigt ädla medaljerna måste vi vinna – det här är en sexpoängsmatch. Förlorar vi ligger vi åtta poäng efter Hammarby, vinner vi är vi nästan ikapp och har ett bra läge inför fortsättningen, säger Tom Prahl inför söndagens hemmamatch mot serietvåan.

Och visst är det så. MFF måste vinna mot Hammarby, och måste sannolikt vinna också mot Halmstad borta nästa söndag för att vara med i den absoluta toppstriden. Ingen lätt uppgift att ta beställningssegrar mot seriens för närvarande kanske två strakaste lag – men nog så inspirerande. Särskilt Bajen har visat sig svåra att tampas med – ett poäng på tre matcher så här långt under Tom Prahls ledarskap.
– Ja, det är rätt tillfälle att knäppa till dem nu, instämmer Prahl, som från läktaren fick se sitt lag tappa vårens bortamöte i andra halvlek, efter övertygande spel och ledning i första (Markus Rosenberg). Strax efter paus fick Hammarby straff och kvitterade och fick ännu en straff in i andra halvlek – och därmed var MFF knäckta för dagen.
Prahl hoppas på en öppnare matchbild än i de senaste hemmamatcherna mot Elfsborg och Sundsvall och ett anfallsgladare Hammarby som kan släppa till lite chanser.

På tvåmålsspelet vid lördagens träning spelades Tobias Grahn konsekvent på mittfältets högerkant i den västförsedda förstauppställningen. Därmed spelar han från start imorgon, om sista-passet-ritualen är som den brukar. Fast helt säker kan man inte vara, för i så fall blir det också en sensationell comeback i allsvenskans artonde omgång: lika konsekvent spelades på vänsterkanten… Anders Palmér!

Första intrycket av Tobias Grahn sedan han anslöt till truppen?
– Första intrycket är bra. Men alla nya spelare behöver lite tid att komma in i gänget och in i spelet. För Tobias kan det vara lite speciellt eftersom han är så individualistisk, och det är stor skillnad på att spela ensam anfallare som han gjort och vara en del av ett mittfält.

Inkörd eller inte, lär Grahn vara en resurs svår att avstå ifrån redan imorgon, särskilt som tre mittfältare dras med skadebekymmer. Andreas Yngvesson har skadekänning i ena lårbaksidan och deltog inte i tvåmålsspelet, hans medverkan är osäker. Thomas Olsson deltog länge men fick kliva av, igen med krampkänning när han tar i – Thomas tvingas dessvärre igen välja att stå över. Och på sista träningens sista spark segnade Jon Jönsson ner och blev liggande med tydliga smärtor – en rejäl stukning sätter stort frågetecken för honom.

/Tobias Christoffersson