Inför MFF – FC Midtjylland

Publicerad 22 augusti 2018 i Nyheter

Danska mästarna FC Midtjylland står för motståndet i play-off till Europa League.

Malmö FF – FC Midtjylland
Torsdag 23 augusti 19:15
Stadion

Köp biljett 

Malmö FF kommer från en stabil 3–0-seger i derbyt mot Trelleborgs FF i lördags. Vinsten följdes av två dagars efterlängtad vila efter en sommar av intensivt matchande.

Torsdagens motståndare FC Midtjylland säkrade den danska mästartiteln efter ett framgångsrikt slutspel i våras. Laget kom på andra plats i grundserien efter Bröndby IF, men i slutspelet vann man pokalen med fyra poängs marginal.

–  Det är mästare som möts. Det finns lite större rivalitet. Malmö är en fotbollsstad och jag tror att vi kommer att ha en bra atmosfär som lägger grunden till att vi kan ta oss vidare, säger Uwe Rösler, huvudtränare Malmö FF.

FC Midtjylland gick precis som MFF in i Champions League-kvalet i årets Europaspel, men danskarna började i andra rundan. Där blev FC Astana från Kazakstan för svåra, som gick vidare med sammanlagt 2–1. Uttåget innebar spel i Europa Leagues tredje kvalomgång, där FC Midtjylland besegrade The New Saints FC från Wales med sammanlagt 5–1.

– Vi mötte dem i en träningsmatch under uppehållet. Det var en av mina första matcher och trots att vi inte var på samma fysiska nivå som dem spelade vi bra i 60 minuter. Nu har vi en annan form och större självförtroende, säger Uwe Rösler.

MFF-tränaren har dessutom förmånen att kunna sätta ihop en trupp utan större frågetecken kring skador. Bortsett från nyopererade Fredrik Andersson och ännu inte matchredo Guillermo Molins är alla spelare tillgängliga.

– Vi har fått tillbaka spelare från skador, samtidigt som de spelare som spelat i deras frånvaro har varit bra. Det har gett större konkurrens och inneburit fler sömnlösa nätter för mig. Jag har många alternativ att välja mellan och det är bra.

Truppen

1 Walter Viitala
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
20 Bonke Innocent
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
31 Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners