Inför MFF – FC Flora

Publicerad 25 januari 2018 i Nyheter

Estniska mästarna FC Flora från Tallinn står för motståndet i årets andra träningsmatch.

Stream
Sydsvenskan sänder matchen mot en avgift på 99 kronor. Sändningen fungerar även utomlands. All information om sändningen finns här

Inför matchen
MFF premiärspelade mot Fremad Amager för en dryg vecka sedan och det blev seger efter Teddy Bergqvists sena 1-0-mål. Samtliga fick speltid i matchen förutom Johan Dahlin och U19-spelarna Melker Nilsson och Noel Hansson. I fredagens match lär det också bli stor ruljangs, även om konceptet med två startelvor inte upprepas. 

– Det kommer inte vara så att vi byter hela laget i paus. Några i startelvan kommer att spela mer än 45 minuter. Men idén är fortfarande att ge så många som möjligt av de uttagna matchminuter, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Mattias Svanberg fick en känning på dagens träning och vilas som en försiktighetsåtgärd. Även Markus Rosenberg står över matchen mot FC Flora för att mildra hans belastning på konstgräs, något som var bestämt sedan tidigare. 

Nyförvärven Egzon Binaku och Arnór Ingvi Traustason är fortsatt utanför truppen, även om de tar steg i sin skaderehabilitering. Behrang Safari saknas också men väntas vara tillbaka inom kort. 

– Jag räknar med att Behrang och Mattias tränar med laget igen på tisdag. Förhoppningsvis finns Egzon och Arnór med i träning under nästa vecka, kanske inte fullt ut, men att de slussas in. 

På innermittfältet väntas Oscar Lewicki och Fouad Bachirou kampera ihop tillsammans för första gången. 

– Jag hoppas få se att de passar bra ihop. Fouad har förstått vårt sätt att spela och rollfördelningen på centralt mittfält oavsett vem han spelar med. Han är en smart spelare som är väldigt utbildad. Nu handlar det mer om deras kemi och förståelse. 

– Fårhoppningsvis får vi ett kvitto imorgon att vi har grunderna i vårt försvarsspel. Samtidigt väntar en lite starkare motståndare är min känsla. Vi ser fram emot uppgiften, säger Magnus Pehrsson. 

Truppen
2. Eric Larsson
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
10. Carlos Strandberg
11. Alexander Jeremejeff
17. Rasmus Bengtsson
20. Bonke Innocent
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
29. Fredrik Andersson
31. Franz Brorsson
33. Teddy Bergqvist
34. Pavle Vagic
35. Samuel Adrian
38. Laorent Shabani
39. Felix Konstandeliasz
40. Hugo Andersson
Noel Hansson
Amel Mujanic 

Frånvarande: Behrang Safari (personliga skäl), Mattias Svanberg, Egzon Binaku, Arnór Ingvi Traustason (skador), Markus Rosenberg (vilas), Kingsley Sarfo (inte fysiskt redo för match)

huvudpartners

officiella partners