Inför MFF-Elfsborg

Publicerad 20 juli 2003

Efter två veckors paus vänder serien också för MFF med returmötet mot Elfsborg. Seger och MFF blir med på ett litet toppryck i tabellen. Lite magsjuka och småskavanker bland spelarna gör att Tom Prahl tills vidare nominerar sjutton man, samtidigt tror han att alla kan vara med från start.

Truppen:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha.
Mittfältare: Louay Chanko, Thomas Olsson, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Andreas Yngvesson, Kristian Bergström, Erik Johansson.
Anfallare: Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

– Spelarna vet vem som ska spela och vem som ska sitta på bänken, men för alla eventualiteters skull…., kommenterar Tom Prahl det faktum att han tagit ut en sjuttonmannatrupp inför måndagens hemmmatch mot Elfsborg.

Jon Jönsson och Peter Ijeh har umgåtts med en släng magsjuka, Andreas Yngvessons ömmande hälsenor tvingade honom att avstå torsdagens och fredagens träningar, Thomas Olsson har haft lite känning i den lårbaksida som tvingade honom att ge upp förra matchen mot Elfsborg redan i första halvlek. Låter onekligen lite bekymmersamt, men Prahl räknar med att alla är möjliga att matcha från start imorgon.

MFF kommer tillbaka efter ett läger i Åhus i veckan, dagar Tom Prahl är nöjd med. Träning på fin plan, umgänge med respektive och så en lättare träningsmatch.
– Vi gör ju ingen bra match, men det blev som det brukar i den här typen av vänskapsmatcher, då inställningen inte är hundraprocentig.

Det lär den däremot vara på Stadion måndag kväll; när serien vänder ligger mycket i potten. Seger och MFF bildar toppduo eller -trio med Djurgården och eventuellt Hammarby med en liten lucka neråt. Samtidigt har MFF igen chansen till sex raka segrar, något tränare Prahl aldrig upplevt med något av sina allsvenska lag.
– Det där pratar vi inte om. Det är den allsvenska omstarten som gäller och inget annat. Det är viktigt att vi vinner och följer med Djurgården nu. Vinner de mot Örebro imorgon – och det lär de göra – medan vi förlorar är det plötsligt sju poäng upp till dem, om än vi har en match mindre spelad. Men den ska också vinnas.

Det finns förstås en anledning till att Prahl avböjer samtalsämnet rekordsegersvit, och anledningen heter GIF Sundsvall. För ett år och en vecka sedan hade MFF samma chans till sex raka, men med 0-2 på Stadion satte norrlänningarna satte p för den blå segerraden. I bästa fall får de å sin sida en ny sådan chans på söndag.

MFF:s match i Borås för två veckor sedan var väl ingen klang- och jubelföreställning, snarare ett godkänt dagsverke och starkt att – till skillnad från ifjol – jobba ihop en seger med en reaktion på insatserna mot Djurgården och HIF lurande runt hörnet.
– Vi blev för långa i vårt försvarsspel och vi spelade också långt och fick inte upp tillräckligt med folk i anfallsspelet. Nu kan man väl misstänka att Elfsborg kommer att backa hem mer, de fick ju också med sig en poäng härifrån ifjol, säger Tom Prahl och tror inte heller att spelarturbulensen kring laget och förlusten av Fredrik Stenman gjort dem svagare.
– Nej. De har gått runt på sex försvarsspelare de senaste åren, och de som kliver in istället har lika mycket erfarenhet.

Kring elva tusen förköpta biljetter – det vill säga lika många som den totala publiksiffran samma match ifjol – pekar på en ny härlig publikmatch på Stadion, åtminstone femton tusen åskådare är att vänta. De kan få mycket att glädjas åt.

/Tobias Christoffersson