Inför MFF – Djurgårdens IF

Publicerad 24 augusti 2019 i Nyheter

Ett slutsålt och stekhett stormöte väntar på Stadion på söndag när MFF tar emot Djurgårdens IF.

Lördagens matchförberedande träning inne på Stadion genomfördes i soligt väder. Det var soliga miner även vid sidan av planen för MFF, som inte förlorat en allsvensk match sedan i april och som tar med sig 8–0 i målskillnad från de två senaste matcherna.

– Jag känner precis som supportrarna, det är en stor match runt hörnet. Utsålt. Alla är redo och ivriga att få gå ut och köra, kommenterade Uwe Rösler.

– Det är viktigt att vi håller känslorna i styr imorgon och att vi fortsätter spela med självförtroende. Vi spelar hemma och här har vi otrolig statistik. Nu ska vi njuta av ögonblicket och visa att vi är Malmö FF med allt vad det innebär.

Matchen mot Djurgården blir den tredje raka hemmamatchen för himmelsblått. Ett faktum som innebär att laget inte har någon tung resa i benen inför toppmötet. Uwe Rösler lyfte även fram att man senast mot Bnei Yehuda hade 860 passningar inom laget, långt över det allsvenska genomsnittet på runt 560 passningar.

– Vi kontrollerade matchen i torsdags på det sättet vi önskade. Vi tog inte ut oss fullständigt, utan vi hade lite kvar i tanken vid slutsignalen. Det är positivt, framför allt för spelarna som har spelat mycket. De är redo igen.

I MFF-lägret saknas skadade trion Marcus Antonsson, Jo Inge Berget och Franz Brorsson. Gästerna väntas få tillbaka Astrit Ajdarevic, medan Erik Berg och Jacob Widell Zetterström saknas.

Truppen

huvudpartners

officiella partners