Inför MFF – Dalkurd FF

Publicerad 17 februari 2018 i Nyheter

Det är dags att sätta igång säsongen på allvar. Vi går in i Svenska cupens gruppspel med söndagens hemmamatch mot Dalkurd FF.

Malmö FF – Dalkurd FF
Söndag 18 februari 17:00
Malmö IP
Köp biljett här 

MFF har lottats i samma grupp som Gefle IF och de allsvenska nykomlingarna IF Brommapojkarna och Dalkurd FF. Söndagens motståndare kom tvåa i Superettan 2017 och har trots ett tränarbyte inför premiärsäsongen i Allsvenskan lyckats behålla linjerna i spelet.

– På försäsongen har det sett ut som att de hållit i idéerna i spelet och organisationen. De har spelat en trevlig, offensiv fotboll där de velat vara spelförande. Det är ett bra fotbollslag som jag tror har förutsättningar att överleva Allsvenskan, säger Magnus Pehrsson, huvudtränare MFF.

Han tycker också att laget ser ut att ha kommit längre fram i säsongsförberedelserna än de fyra motståndarna som MFF mött och besegrat i träningsmatcherna under vintern.

– Det blir en utmaning för oss men de ska få känna på ett högre tempo. De ska känna att de möter svenska mästarna. Om vi lyckas med vårt presspel och att bli spelförande får de en annan sorts match än vad de är vana vid.

Förutsättningarna i MFF-truppen är goda. Alla spelare är friska, skadefria och redo att sätta igång tävlingssäsongen. Till söndagen gör dessutom nyförvärvet Arnór Ingvi Traustason debut i MFF:s matchtrupp efter att ha varit skadad under vintern.

– Det är en spelare som har en fin fysik och som har jobbat hårt under sin första hela träningsvecka med oss. Han har sin isländska mentalitet och är i väldigt fin form. Jag tror att vi kan använda honom nästan hur mycket vi vill nu, säger Magnus Pehrsson.

Truppen till söndagens match

Fredrik Andersson, Johan Dahlin.

Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson.

Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Samuel Adrian, Arnór Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.

huvudpartners

officiella partners