Inför MFF – BK Häcken

Publicerad 19 maj 2018 i Nyheter

Vårsäsongens näst sista match står runt hörnet. För MFF gäller det att bryta den negativa trenden och hitta tillbaka till rätt spår inför sommarens speluppehåll. På lördagens träning fick man stöd från flera hundra supportrar på läktarna.

Malmö FF – BK Häcken
Söndag 20 maj 17:30
Stadion
Biljetter 

I onsdags var det tillförordnade huvudtränare Daniel Anderssons första match vid rodret. Trots ledning två gånger om slutade matchen med en bitter 2–3-förlust.

– Våra två mål gör vi på egen skicklighet och inte på misstag från motståndarna. Det var bra energi bland killarna. Det fanns mycket positivt som vi tar med oss. Sen får vi fila på misstagen vi gör. Vi får jobba på träningsplanen, säger Daniel Andersson.

Och på lördagens matchförberedande träning på Stadion fick man extra energi från läktarna då flera hundra supportrar slöt upp för att peppa laget inför matchen.

– Supportrarna är där trots resultaten. Det har de varit hela tiden och det betyder jättemycket för killarna. Det är underbart.

Motståndarna BK Häcken har under nye tränaren Andreas Alm hittills hållit ett ungefär lika högt poängsnitt som fjolårssäsongen, då man slutade fyra i tabellen. Man har bara släppt in sex mål i årets seriespel, vilket är näst lägst i Allsvenskan.

– Det är en bra motståndare. De är spelskickliga och väldigt snabba i omställningar. De har två defensiva mittfältare som jobbar jättehårt och stänger ytor. Så det blir en bra utmaning för oss.

Daniel Andersson har tagit ut 19 spelare i truppen, som ska bli 18 man när det drar ihop sig för match. Slutgiltigt besked kring Rasmus Bengtssons medverkan tas på matchdagen men de preliminära tester som gjorts har gett positiva signaler.

Truppen
Mathias Nilsson
Fredrik Andersson
Isak Ssewankambo
Eric Larsson
Franz Brorsson
Hugo Andersson
Rasmus Bengtsson
Laorent Shabani
Egzon Binaku
Oscar Lewicki
Samuel Adrian
Bonke Innocent
Sören Rieks
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Pavle Vagic
Alexander Jeremejeff
Markus Rosenberg
Carlos Strandberg

Fouad Bachirou, Johan Dahlin, Arnór Ingvi Traustason och Behrang Safari saknas sedan tidigare till följd av olika skador. Andreas Vindheim är på väg tillbaka från skadefrånvaro men fortfarande inte i full träning. Lasse Nielsen är avstängd på grund av rött kort i senaste matchen.

huvudpartners

officiella partners