Inför MFF – AIK

Publicerad 06 augusti 2016 i Nyheter

Toppmöte på Swedbank Stadion söndagen den 7/8 klockan 13:00 när tredjeplacerade AIK besöker serieledarna i Allsvenskans sjuttonde omgång.

De två lagen möttes på Friends Arena tidigare i sommar i en jämn match som slutade oavgjort 1-1. Sedan dess har MFF spelat oavgjort mot Kalmar FF och senast nu i måndags besegrat Örebro SK på bortaplan med 3-0. Vinsten betydde att Malmö FF hängde kvar i serieledning, trots att toppkonkurrenten IFK Norrköping satte press genom att vinna dagen innan och tillfälligt gå upp i topp.

– Jag ville att vi skulle återerövra förstaplatsen genom att vara en stark enhet. Vi visste det skulle bli en svår match mot Örebro SK men vi sa till varandra att vi skulle spela fin fotboll både offensivt och defensivt. Jag tycker att vi gjorde en mycket disciplinerad match, säger MFF:s huvudtränare Allan Kuhn.

Genom två mål, respektive två assist visade MFF:s starka poängspelare Vidar Örn Kjartansson och Magnus Wolff Eikrem fortsatt bra form i matchen mot ÖSK.

– Men man ska komma ihåg att det är en laginsats. Anfallarna har förtroende för vårt försvarsspel, vilket gör att de vågar mer. Min målsättning är att de fyra översta spelarna i laget – anfallarna och yttermittfältarna – ska göra mål och poäng. Och det lever de upp till, säger Allan Kuhn.

Nu gäller fortsatt hårt arbete för att hänga kvar i toppen och det börjar med söndagens hemmamatch mot AIK.

– Vi har gjort många mål, släppt in få och har bara förlorat en av de senaste tretton matcherna. Vi är inne i en mycket stabil period. Om vi fortsätter att jobba hårt och ligger rätt i positionerna ser det riktigt bra ut.

Malmö FF – AIK
Swedbank Stadion
Söndag 7/8 klockan 13:00
Nära 20 000 biljetter sålda redan nu – säkra din plats till matchen här

Truppen
Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Àrnason, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Alexander Jeremejeff.

huvudpartners

officiella partners