Inför MFF – AFC Eskilstuna

Publicerad 30 juni 2017 i Nyheter

Efter en knapp månads uppehåll i Allsvenskan är det äntligen dags igen. Imorgon gästar AFC Eskilstuna Swedbank Stadion och efter att nyligen ha anställt en ny tränare är det en svåranalyserad motståndare, menar Magnus Pehrsson.

– Eftersom de [AFC Eskilstuna] har ny tränare har vi inte kunnat analysera vår motståndare på samma sätt som vi brukar. Utan det mesta har handlat om att repetera vårt eget spel och tränat på det vi ska göra bra imorgon, säger Magnus Pehrsson efter fredagens träning på Swedbank Stadion.

AFC Eskilstuna hade en tuff vårsäsong. Efter tolv omgångar har de spelat in fyra poäng och ligger för närvarande sist i den Allsvenska tabellen. Den 13 juni gjorde nykomlingarna klart med engelsmannen Michael Jolley som ny huvudtränare.

– Vi tror att de kommer att testa oss i vissa moment av spelet, kanske pressa högt. Mitt intryck är att de kommer spela ganska vågat, och i deras situation kanske de behöver det. Men vi har förberett oss för olika matchbilder och kommer vara förberedda på det mesta, säger Magnus Pehrsson.

Mindre skador gör att varken Jo Inge Berget eller Magnus Wolff Eikrem är tillgängliga till morgondagens match. Rasmus Bengtsson gör framsteg efter sin långa skadefrånvaro och är snart aktuell för matchtruppen igen, säger Magnus Pehrsson. Nyförvärven Kingsley Sarfo och Johan Dahlin är inte tillgängliga för spel förrän den 15 juli.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari, Pa Konate

Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Tobias Sana

Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Malmö FF – AFC Eskilstuna
Swedbank Stadion
Lördag 1/7 16.00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners