Inför matchen mot Östersunds FK

Publicerad 24 april 2021 i Herr,Nyheter

Det är dags för den andra hemmamatchen i årets allsvenska och MFF går in i den tredje omgången med sex poäng av sex möjliga.

OM MATCHEN:

Avspark: 17:30
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Matchen mot Östersund:
Vi ser fram emot matchen! Planen ser fantastisk ut, Östersund har presterat bra och fått bra resultat med sig. De var otroligt effektiva i senaste matchen och de kommer till matchen med bra självförtroende. Jag måste ge beröm till deras cynism framför mål, de har gjort det bra.

Vilka spelare som är tillbaka:
Vi får tillbaka Antonio [Colak] och Veljko [Birmancevic] gentemot förra matchen. Det är härligt. Båda är med i truppen.

Oscar Lewickis frånvaro:
Han är dessvärre inte redo ännu. Det har tagit lite längre tid än förväntat och det är tråkigt för Oscar, och för oss. Jag är ingen fysioterapeut, så det är svårt att säga när han är tillbaka men vi hoppas ha tillbaka honom snart.

Träningsveckan:
Grabbarna har tränat på fint hela veckan. Vi fick en bra U21-match mot Mjällby där många spelare fick minuter i benen, och så har vi tränat på bra taktiskt och fysiskt. Humöret är bra, vi har en fantastisk laganda och det är verkligen en grupp med stor vinnarmentalitet.

Att Ola Toivonen spelade som ”falsk nia” mot Häcken:
Vi har spelat Sebastian [Nanasi] tidigare som falsk nia. Det passar vårt sätt att spela fotboll på. Mot Häcken kunde inte Antonio vara med då testade vi det och det löste grabbarna bra. Jag tycker att vi skapade ett övertag på mitten och tillsammans med löpen från JIB och Sören [Rieks] så var det svårt för Häcken att läsa oss. Så det är ytterligare en möjlighet för oss.

Om att han själv tar hand om U21-matcherna:
Jag har tränat laget de första U21-matcherna, ja. Vi tar det väldigt seriöst. Det är ingen straff att spela U21, tvärtom, det är en möjlighet att spela in sig i laget till de allsvenska matcherna. Så vi förbereder oss mer eller mindre som att det är en match i Allsvenskan och det är nyttigt för framför allt de yngre spelarna.

Spelarintervju:

HÖJDPUNKTER FRÅN FJOLÅRETS MÖTE:

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners