Inför matchen mot FC Nordsjælland

Publicerad 29 januari 2010

När MFF måndag 13.00 i Danmark tar emot FC Nordsjælland i årets andra träningsmatch kan Roland Nilsson räkna in såväl Daniel Andersson som de tre hemkomna landslagsmännen Guillermo Molins, Daniel Larsson och Johan Dahlin i matchtruppen.

FC Nordsjælland  – Malmö FF

Værløse 1 februari 13.00 För att hitta dit så klicka här  

Följ matchen live på everysport.com

Malmö FF:s trupp

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 22. Filip Stenström, 29. Jasmin Sudic, 31. Joseph Elanga.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson, 36. Muamet Asanovski.

Skadade/rehab: Miljan Mutavdzic, Ricardinho, Niklas Hansson, Pontus Jansson, Rick Kruys, Robin Nilsson, Dusan Melichárek.

Vinter och kyla till trots blev förra lördagens försäsongsmatchpremiär en solig och alltigenom mysig tillställning på Gamla IP, med mycket folk på läktarna och en hel handfull himmelsblå mål: 5-1 skrevs den klara segern över HB Köge. Vintern och kylan möter upp även denna måndag, liksom Malmö FF och därtill snäppet vassare motstånd i form av danska ligaåttan FC Nordsjälland.

– FC Nordsjälland kommer att ge oss bättre motstånd och en tuffare match – men det är samtidigt samma jobb som ska göras i alla matcher. Jag vill se samma positiva inställning till matchen imorgon som senast, och att vi försöker göra ännu bättre ifrån oss. Vi fokuserar på att tänka positivt på plan, och våga göra det vi är bra på, säger Roland Nilsson inför matchen.

Hur har ni tränat i veckan?
– Kombihallen är fantastiskt bra att ha till hands, men mycket av det vi har att jobba med måste vi göra ute, så vi försöker vara ute så mycket som möjligt. Nu tränar vi mest för att bli ok på stor plan, bli vän med ytorna. Det är alldeles för kallt för att stå och gå igenom och instruera detaljer; det får bli när vädret börja bli bättre.

När är det för kallt för er att träna ute?
– Vi har legat kring gränsen vad vi mäktar med i veckan, framför allt när det blåser. Det är fötterna som är problemet för spelarna; skinnet på skorna är ju så tunt, och när de är frusna om fötterna känner de inte touchen på bollen. Resten av kroppen brukar klara sig bra.

Roland Nilsson får fyra starka tillskott till sin andra matchtrupp 2010 jämfört med den första: lagkapten Daniel Andersson är redo för spel, spel i backlinjen, och trion Larsson, Molins och Dahlin är tillbaka från A-landslagets vinterturné
– Det är kul att ha dem tillbaka! De ska acklimatisera sig tillbaka till att spela på konstgräs och lite kallare väder, men är redan på gång bra.

Bland de spelare som däremot inte är redo för spel finns Rick Kruys och Dusan Melichárek.
– Rick hade problem med lårets farmsida förra året, och har blivit lite stel de senaste dagarna. Därför är det bättre att han kör rehab och vilar, det finns ingen anledning riskera ny bristning. Dusan fick en blödning på yttre ledbandet, och kör rehab till den försvinner, vilket kan ta två till tre veckor, säger Roland Nilsson.
Ricardinho är borta en längre tid, medan Miljan Mutavdzic närmar sig comeback efter sin långa skadefrånvaro. Robin Nilsson dras ännu med en lårbaksida och Pontus Jansson med en lättare knäskada.

Med imorgon är förmodligen också Joseph Elanga. I skrivande stunden har frågan om hans eventuella framtid i laget inte något svar, men enligt Roland Nilsson tränar Joseph med laget tills vidare.

Tobias Christoffersson