Inför matchen mot Elfsborg

Publicerad 21 oktober 2002

Ödmjukhet och krig! lyder stridsropet inför tisdagens match mot Elfsborg.
Vid sidan om den uttagna truppen är Skoog igång fint, medan det dessvärre kan vara slutspelat för säsongen för Jörgen Ohlsson.

Följande manskap är nominerat:

Målvakter:Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare:Matias Concha, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Jussi Nuorela, Mikael Roth, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare:Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Peter Sörensen, Joseph Elanga.
Anfallare:Peter Ijeh, Andreas Yngvesson, Markus Rosenberg.

Efter ett sexton dagars uppehåll för de två landskamperna mot Ungern och Portugal går allsvenskan in i sin absoluta slutfas: tre omgångar kvar, och fortfarande tre lag i täten. Djurgården höll, Örgryte föll – och imorgon är det MFF:s tur att mäta sina krafter mot Elfsborgs.

Men det är ett MFF som även under uppehållet haft svårt att hitta rytmen, på grund av skador och skavanker. Nu är Andreas Yngvesson och Erik Johansson tillbaka, men de har bara fått två träningspass i benen de senaste sex dagarna. Hur är då läget, Tom Prahl?
– Att känna vilken temperatur som råder dagen innan match är jättesvårt. Många av de yngre spelarna har visat framfötterna på sista stiden. Bovar Karim och Fredrik Andersson har varit duktiga på träningen och idag spelade A- och B-laget riktigt jämnt. Jag hoppas vi gör en bättre match än i Sundsvall, men jag tror vi behöver lite flyt nu.

Niklas Skoog är avstängd men annars bra igång efter näs-knocken mot Sundsvall.
– Det är klart att han hade behövts imorgon, men å andra sidan måste vi visa att vi inte står och faller med en spelare, sägr Tom Prahl.
För Jörgen Ohlsson och hans vrist ser det däremot mörkt ut. Det kan rentav vara slutspelat för säsongen.
– Det händer liksom inget, skadan har inte blivit bättre alls.

Tar MFF poäng är lilla silvermedaljen så gott som i fickan, vilket verkligen inte är illa. Men…
– Har man varit däruppe och smakat på, så… skulle vi tappa mycket på slutet känns det dom om vi är tillbaka där vi slutade ifjol.
Väl dystert av tränare Prahl… det lär inte vara många som håller med om dra likhetstecken mellan höstarna -02 och -01.

För en månad sedan surrade guldsnacket kring MFF, men nu har Djurgården tagit över serieledningen och uppmärksamheten.
– Vi hade chansen, men lyckades inte knyta åt säcken vid 2-0 i Örebro. Nu tittar jag inte så mycket på hur det går för Djurgården, men de sista matcherna är svåra – att ta sig ända i mål.

Elfsborg, då? Ingvar Carlssons pojkar lär behöva ett eller två poäng till för att säkra Ryavallen som allsvensk arena också 2003, men lär kunna spela rätt avslappnat på Stadion. Dock var det längesen laget vann borta, och tre segrar de senaste tio omgångarna med en svag match mot Kalmar innan uppehållet inger inte skrämselhicka.
Prahl å sin sida sticker inte under stol med att den blå revanschlustan är stor efter den svaga insatsen i somras.
– Det var kanske årets sämsta match från vår sida. Vi var slöa och oaggressiva. Denna gången bör vi vara ödmjuka och kriga som satan – jag hoppas det ska synas att vi vill.

/Tobias Christoffersson