Inför matchen mot AIK

Publicerad 27 oktober 2002

I säsongens sista hemmamatch möter MFF AIK och di blåe vill ge publiken ett gott sista intryck, men kan vid seger också hålla liv i guldstriden in i det allra sista. Comeback för Niklas Skoog i MFF-anfallet. Tom Prahl efterlyser ökat risktagande.

Last impressions last, skulle den engelska ordvändningen kunna travesteras, när det är dags för MFF:s sista hemmamatch för säsongen. Både tränare och spelare vill ge den förväntat stora publiken – 12 000 biljetter sålda! – en fin avslutning att ha som skärmsläckare på näthinnan genom den långa vintern…
– Om nu folk varit nöjda med oss i år är det sista intrycket extra viktigt. Imorgon vill vi framför allt göra en bra match, säger Tom Prahl, som har nominerat följande trupp mot AIK:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Matias Concha, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Jeppe Vestergaard, Jussi Nuorela.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Peter Sörensen, Joseph Elanga, Anreas Yngvesson.
Anfallare: Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Niklas Skoog gör comeback i MFF-anfallet efter avstängningen. Hasse Mattisson klev av efter 65 minuter i matchen mot Elfsborg, urlakad efter sin släng av maginfluensa natten innan. Men Hasse har också fått problem med sina vader igen, och ett litet frågetecken får resas för honom. Olof Persson har däremot repat sig snabbt från stukningen han fick senast. Mikael Roth är utanför truppen, men det beror enligt Tom Prahl inte på att han varit dålig:
– Av strategiska skäl har vi valt Jussi Nuorela eftersom han kan användas både som innerback och ytterback.

Prahl har inte närstuderat AIK så mycket, men har för avsikt att titta lite på gnagarnas match mot Sundsvall. Det egna lagets insats är förstås i fokus, och MFF-tränaren efterlyser risktagande och aggressivitet hos sitt manskap.
– Mot Elfsborg jobbade vi hårt och försökte, men lyckades inte i vårt spel. Vi var besvikna på att vi inte lyckades vinna, och på att vi inte skapade fler målchanser. Det är ju inte så roligt att gå av banan när folk buar. Vi måste våga ta fler risker, spela mer på marken, variera mer, attackera mer – från fler spelare och fler positioner. Men jag tror vi kan göra en bättre match imorgon, om vädret tillåter.

OBS! avsparkstiden: 20.00.

/Tobias Christoffersson