Inför Malmö FF – Vidi FC

Publicerad 06 augusti 2018 i Nyheter

MFF börjar på hemmaplan i den tredje kvalomgången till Champions League. För motståndet står ungerska mästarna Vidi FC.

Malmö FF – Vidi FC
Onsdag 7 augusti 19:15
Stadion

Köp biljett
Vidi FC kvalificerade sig till den tredje omgången genom att på ett stark sätt gå vinnande ur dubbelmötet med bulgariska mästarna PFC Ludogorets 1945. Efter 0-0 på bortaplan säkrades avancemanget via 1-0 på ungersk mark.

– Vidi är ett mästarlag som skaffat sig mycket erfarenhet i Europa de senaste åren. De gjorde en fantastisk insats mot Ludogorets på bortaplan och förtjänar att vara här, precis som vi. Jag uppskattar chanserna till 50/50. Vi förväntar oss en tuff match mot ett defensivt välorganiserat lag, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Malmö FF nådde tredje kvalrundan genom att besegra CFR Cluj från Rumänien över två matcher. En stark 1-0-vinst på bortaplan följdes upp med 1-1 på Stadion efter ett minnesvärt kvitteringsmål av Arnór Traustason. Islänningen förväntar sig en ny hård kamp mot Vidi FC.

– Vi har studerat dem på video och lärt oss mer om deras spel. Det är ett starkt och kompakt lag som har nått så här långt i kvalet, och då är man bra. Det blir en tuff match.

I morse öppnade den allmänna biljettförsäljningen till matchen och trycket var stort. De tre första minuterna såldes över 1 100 biljetter. I skrivande stund har över 15 000 säkrat plats till den viktiga matchen.

– Supportrarnas stöd är viktigt för oss och bara idag har vi sålt nästan 6 000 biljetter. Alla borde skynda sig att skaffa biljett, säger Uwe Rösler.

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners