Inför Malmö FF – Östersunds FK

Publicerad 03 februari 2017 i Nyheter

Malmö FF:s träningsläger i spanska Salou pågår för fullt och under lördagen väntar match mot allsvenska konkurrenten Östersunds FK.

Sedan ankomsten i måndags har MFF genomfört flera intensiva och väl strukturerade träningspass på den stora träningsanläggningen i Salou.

– Träningarna i onsdags och i torsdags var väldigt bra. Det var ett rejält kliv framåt i utvecklingen av framför allt vårt anfallsspel. Det var bra fart, tydlighet och mycket förståelse mellan spelarna. Det är jag jättenöjd med. Nu är det intressanta att se hur vi överför det till matcherna. Vi får ett kvitto på hur det ser ut imorgon, säger tränare Magnus Pehrsson.

– Jag vill se att vi använder det vi har tränat på: anfall, försvar och omställningar. I vårt anfallsspel vill jag se att vi blir tydligare i genombrottsspelet för att skapa fler chanser.

Markus Rosenberg kommer inte till spel på grund av en mindre vridning i knät som han ådrog sig i början av lägret. Under fystränare Ben Rosens ledning körde han idag löpträning vid sidan av planen tillsammans med Erik Andersson och Anders Christiansen.

Det är osäkert om Tobias Sana finns tillgänglig för spel mot Östersunds FK. Han avbröt fredagens träning efter att ha fått en känning i baksida lår. Beslut om hans medverkan fattas sannolikt först imorgon.

Truppen
Fredrik Andersson, Mathias Nilsson

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Samuel Adrian

Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic

Johan Wiland, Erik Andersson, Anders Christiansen och Markus Rosenberg saknas på grund av skador. Tobias Sanas matchstatus är än så länge osäker.

Malmö FF – Östersunds FK
Complex Esportiu Futbol Salou
Lördag 4 februari kl 10:30

Stream
Matchen visas på C More.

Är du på plats?
All information för dig som är på plats för att se matchen finns här.

huvudpartners

officiella partners