Inför Malmö FF – Örebro SK

Publicerad 31 oktober 2018 i Nyheter

På torsdag är MFF tillbaka på Stadion och niondeplacerade Örebro SK står för motståndet i den 28:e omgången.

Malmö FF – Örebro SK
Torsdag 1 november 19:00
Stadion
Köp biljett

Örebro SK kommer till matchen med tre raka matcher utan vinst och MFF siktar på att återgå till vinnarspåret efter det tunga poängtappet mot AIK på Friends Arena.

– Det är ett intensivt spelschema för tillfället, kanske det mest intensiva vi har haft sedan jag kom hit. Det betyder att vi har varit tvungna att snabbt fokusera om efter AIK-matchen och tänka på mötet med Örebro, säger MFF:s tränare Uwe Rösler.

Motståndarna Örebro SK ligger för närvarande i mitten av den allsvenska tabellen, vilket innebär att de kan spela utan press, menar Rösler.

– De kan spela utan press, vilket kan vara både bra och dåligt. Örebro är ett spelande lag som spelar positiv fotboll och är farliga i kontringsspelet. Vi behöver prestera på topp för att vinna, som vanligt.

Med tre matcher på en vecka kommer det sannolikt att roteras i truppen och därför bestod en stor del av onsdagsträningen av matchspel mellan två elvamannalag.

– Vi spelade elva mot elva eftersom några spelare inte har spelat så mycket på sistone och de behövde komma in i speltempot och i vårt presspel.

Som en konsekvens av efterspelet efter matchen mot AIK är Uwe Rösler avstängd mot Örebro SK. Assisterande tränare Andreas Georgson och Olof Persson kommer att coacha laget under matchen.

Truppen
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
29. Fredrik Andersson
31. Franz Brorsson
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners