Inför Malmö FF – Molde FK

Publicerad 17 mars 2017 i Nyheter

Efter en veckas träningsläger i Marbella avslutar Malmö FF vistelsen i Spanien med att möta norska Molde FK under lördagen.

Molde FK blir den tredje norska motståndaren för MFF under årets försäsong. Tidigare har det blivit vinst med 2-1 mot SK Brann och oavgjort, 1-1, mot regerande mästarna Rosenborg BK. Nu väntar alltså Molde FK, som under tränaren Ole Gunnar Solskjær slutade femma i den norska ligan 2016.

– Det blir en tuff tillställning eftersom Molde spelar ett ganska aggressivt spel och närmar sig tävlingssäsong. De viktiga elementen blir att vara beredd och ta fajten och göra det så tävlingslikt som möjligt, säger Magnus Pehrsson, tränare i Malmö FF.

Skadeläget i Malmö FF har ljusnat på sistone och det är bara Rasmus Bengtsson och Erik Andersson som fortfarande är indisponibla. Men den senare av dem närmar sig full träning och har under lägret varit med i allt fler spelövningar.

Mötet med Molde FK är den näst sista träningsmatchen inför den allsvenska seriestarten mot IFK Göteborg. I den sista matchen inför premiären väntar AFC Eskilstuna, men då kommer en stor del av truppen att vara iväg på olika landslagsuppdrag. Därför poängterar Magnus Pehrsson vikten av morgondagens möte med Molde FK.

– Det är vår sista match där vi har alla tillgängliga och det är sista chansen för spelarna att prestera individuellt och visa att de vill vara på planen, både de som startar och de som kommer in.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Mathias Nilsson

Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Pa Konate, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic

Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Pawel Cibicki, Mattias Svanberg, Tobias Sana

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Teddy Bergqvist

Rasmus Bengtsson och Erik Andersson återhämtar sig från skador och spelar ej. Yoshimar Yotún saknas på grund av landslagsuppdrag.

Malmö FF – Molde FK
Lördag 18 mars 16:00
Estadio Jose Burgos De Quintana, Coín, Spanien

Publikinformation inför matchen finns här.

huvudpartners

officiella partners