Inför Malmö FF – Mjällby AIF

Publicerad 02 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Efter 583 dagar kan hela MFF-familjen samlas igen. Tanken på en utsåld Eleda Stadion både kittlar och inspirerar, menar MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson som längtar till söndagens match.

Markus Björkqvist fick göra Allsvensk debut i mötet mot Mjällby på Strandvallen tidigare i år.

MATCHINFORMATION

Avspark: 17:30
Spelplats: 
Eleda Stadion
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

ATT FÅ SPELA INFÖR FULLA LÄKTARE IGEN
– Äntligen. Äntligen ska vi få spela inför en full Stadion igen. Det känns fantastiskt. Jag har ju inte fått uppleva det mer än en gång så jag känner mig som ett litet barn. Jag minns hur det var mot Wolfsburg och då tänkte jag wow, vilken häftig inramning. Vilken ynnest att få spela inför den här publiken, som har har så stor passion och kärlek för sitt lag, varje vecka. Nu blev det inte riktigt så, men det blir häftigt imorgon. Det glädjer oss väldigt mycket att få ha våra supportrar tillbaka. De som har varit här har skapat en magisk inramning när de bara varit några tusen. Det här blir något helt annat. Jag har har sagt det många gånger men jag säger det igen. Det är för supportrarna vi spelar fotboll

TEMPOT I CHAMPIONS LEAGUE IN I ALLSVENSKAN
– En sak som vi får stor nytta av genom att spela ute i Europa är tempot i spelet. Det går fort i Champions League och du måste hela tiden ligga, inte bara ett- utan två steg före i tanken. Det är något vi ska dra nytta av, lära oss av och ta med oss in i Allsvenskan. Det kan vi bli lite bättre på tycker jag. Kan vi ta med oss det tempot från våra Europeiska matcher in i Allsvenskan, då är vi bra. Då är vi riktigt bra.

TÄTA MJÄLLBY
– Jag är imponerad av Mjällby. De har sex hållna nollor i rad och är ett starkt defensivt lag som är solida. Gör inte så mycket mål framåt men nu gjorde de fyra stycken mot Elfsborg senast så de kommer kommer säkert hit med en bra känsla. De kommer göra allt för att försöka förstöra vår publikfest. Min förhoppning är att vi går ut och bjuder på fin fotboll. Det är våra supportrar värda.

SAMMANDRAG FRÅN MÖTET PÅ STRANDVALLEN

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners