Inför Malmö FF – Kalmar FF

Publicerad 18 juli 2020 i Herr,Nyheter

Veckans tredje match väntar på söndag när vi tar emot Kalmar FF på hemmaplan i den nionde allsvenska omgången.

Ola Toivonen firar 1-0-målet mot Östersunds FK – hans första mål i Allsvenskan på tolv år.

Malmö FF hämtade hem tre viktiga poäng från Östersund i torsdags. Ola Toivonen gjorde sitt första allsvenska mål sedan återkomsten och Anders Christiansen prickade in sitt fjärde för säsongen när MFF vann med 2-1 i Jämtland.

– Det kunde stått 3-0 efter tolv minuter och det är positivt att vi skapade så många chanser. Med vår press vann vi ofta bollen på motståndarnas planhalva och anföll snabbt framåt. Det var fint att se, säger Jon Dahl Tomasson.

– Spelarna hittade sina roller på ett bra sätt. AC har lite av en fri roll och Ola med sin spelintelligens är duktig på att finna öppna ytor. Och en spelare som Oscar som kan spela på alla positioner är ju en tränares dröm.

Debuterande Amin Sarr mot Östersunds FK i torsdags.

En annan ljusglimt från förra matchen var att 19-årige Amin Sarr stod för ett bra inhopp i sin allsvenska debut. Efter lördagens träning lovordades han av sin huvudtränare.

– Han kom in och gjorde det bra. Vi känner till hans speed och sug efter att göra mål. Hans specifika kvaliteter gjorde att jag ville ha honom med senast och han skötte sig fint. Han finns med på bänken igen imorgon.

Kalmar FF fick en bra start på säsongen med två segrar på de tre inledande matcherna, men sedan har det gått tyngre. I torsdags vände Hammarby IF 1-0-underläge till 2-1-seger på Guldfågeln Arena – Kalmars femte raka förlust i serien.

– Visst, de har förlorat fem raka matcher men bara med ett mål. Dessutom har motståndarna gjort max två mål. Kalmar är duktiga i omställningsspelet och spelar direkt mot mål. Men det är en match vi har ambitioner att vinna, precis som i alla andra matcher vi ställer upp i, säger Jon Dahl Tomasson.

Avspark 14:30 på Eleda Stadion. Matchen sänds Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners