Inför Malmö FF – IK Sirius FK

Publicerad 07 november 2020 i Herr,Nyheter

Det är en inspirerande match som väntar Malmö FF under söndagen. Hemma mot IK Sirius är det ett fokuserat och livfullt lag som kliver ut på Eleda Stadions gräsmatta, med siktet inställt på SM-guld.

Med tio poängs försprång ner till nästa lag har MFF skapat sig fyra matchbollar till att plocka hem Lennart Johanssons pokal. En seger hemma mot IK Sirius under söndagen skulle därmed säkra föreningens tjugoförsta SM-guld.

– Först och främst måste vi fokusera på hur vi på bästa sätt ska ta oss an morgondagens uppgift, löser vi den uppgiften bra då tar vi tre poäng, säger Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Bäckström.

Efter att Jon Dahl Tomasson testats positivt för covid–19 under veckan är det Bäckström som kommer leda laget under söndagens match. En roll han känner sig trygg i när en väldigt inspirerande uppgift väntar.

– Jag är förstås ledsen för Jons skull, tajmingen är ju usel utifrån matchens förutsättningar. Men vi har haft kontakt hela veckan så det råder inga frågetecken om hur laget ska ledas. Det kommer såklart kännas lite speciellt för mig personligen men alla har full koll på vad de ska göra och hur de ska sköta sina uppgifter så det kommer gå bra.

Gästerna från Uppsala återfinns på en sjunde plats i den allsvenska tabellen. Från mötet i juli hämtade Malmö FF hem samtliga tre poäng i en öppen och chansrik tillställning. Trots underläge två gånger om lyckades MFF vända och vinna en målglad match på Studenternas IP med 5–2.

Under lördagens träning var det ett fokuserat himmelsblått gäng som laddade upp inför slutspurten av Allsvenskan. Daniel Bäckström tycker det märkts på spelarna under veckan att slutet av säsongen börjar närma sig.

– Det är ett otroligt fokus hos killarna och alla vill visa att de är värda en plats i startelvan. Alla vill verkligen vara med och avgöra och det är häftigt att se.

Avspark klockan 17.30 på söndag. Du ser matchen på Dplay.se.

Många skratt men fokuserade blickar. Häng med på dagens träning nedan.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners