Inför Malmö FF – IFK Norrköping

Publicerad 20 maj 2017 i Nyheter

Obesegrade Malmö FF toppar den allsvenska tabellen efter nio omgångar. Härnäst väntar en tuff utmaning när tabelltvåan IFK Norrköping kommer på besök i vårens sista hemmamatch.

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion
Söndag 21 maj 17:30

Biljettköp

Seriens starkaste hemmafacit hittas på Swedbank Stadion. Här har Malmö FF idel segrar den här säsongen, fyra av fyra möjliga. Det är en svit som förhoppningsvis ska vara intakt efter morgondagens toppmatch.

– Det blir en tuff utmaning, samtidigt som vi såklart kommer med väldigt stort självförtroende efter våra vinster och några få kryss. Hemmaplan och den stämning och inramning som det är här, det ser jag fram emot, säger Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Morgondagens motståndare IFK Norrköping har en tabellrad med fem vinster, två oavgjorda och två förluster. Säsongen 2015 tog laget guld och i fjol blev det en tredjeplats för ”Peking”.

– Det är inte oväntat att de har samlat ihop många poäng. Det vi behöver se upp med är deras inläggsspel. De bygger med tre spelare nerifrån och skjuter upp sin vänsterback högt. Det blir viktigt hur vi hanterar det, säger Magnus Pehrsson.

För MFF:s del finns det fortfarande en del bekymmer i backlinjen. Behrang Safari och Franz Brorsson är avstängda mot IFK Norrköping (Brorsson är även avstängd i följande match mot AIK). Pa Konate och Rasmus Bengtsson är skadade och missar definitivt matchen. Däremot har Felipe Carvalho återhämtat sig från de ljumskproblem han ådrog sig mot Hammarby IF.

– Truppen är densamma förutom att Anton [Tinnerholm] är avstängd och Yotún kommer tillbaka. Alla 18 som är uttagna är redo för att spela, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim

Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Yoshimar YotúnJo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist

huvudpartners

officiella partners