Inför Malmö FF – IFK Göteborg

Publicerad 24 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Lagen har redan mötts två gånger under året. På söndag väntar en tredje prestigematch och ännu ett klassikermöte när IFK Göteborg gästar Eleda Stadion.

Redan 1922 spelades den första seriematchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg. På söndag är det dags för ett nytt klassikermöte och det är ett hungrigt och revanschsuget MFF som kliver ut på Eleda Stadions gräsmatta klockan 17.30 imorgon.

Förlusten mot Djurgårdens IF senast tog hårt på flera spelare men Jon Dahl Tomasson poängterar hur imponerad han är över att spelarna snabbt lyckades vända besvikelsen till tändvätska.

– Vi kommer att se aggressiva spelare som vill visa upp sina bästa versioner av sig själva imorgon. Efter en så tung avslutning vill man bara ut på plan och spela nästa match så snabbt det bara går och jag ser en längtan efter morgondagen i allas ögon. Sen får vi inte glömma att vi faktiskt spelade en fantastisk fotboll i 80 minuter, säger MFF-tränaren.

När lagen möttes i den 12:e omgången på Gamla Ullevi, endas tre dagar efter den snöpliga cupfinalförlusten, vann Malmö FF klart med 3–0. En match Amin Sarr kommer minnas resten av livet då 19-åringen där och då fick göra sin första allsvenska match från start, något han krönte med att nicka in karriärens första allsvenska mål.

Amin Sarr nickar in karriärens första allsvenska mål på Gamla Ullevi.

Men sedan dubbelmötet i somras har IFK Göteborg bytt kostym. Roland Nilsson som ledde MFF till SM-guld 2010, tog över ett stukat Göteborgslag i september. Samtidigt har truppen fått in rutin i hemvändarna Sebastian Eriksson och Pontus Wernbloom och även lagkapten Robin Söder som missat större delen av säsongen är skadefri.

– Jag tycker att de har sett mer organiserade ut de senaste matcherna och deras spel har blivit rakare sedan vi mötte dem i somras. Det vi måste jobba på är vår aggressivitet. Den inställning vi har i starten av matcherna måste vi hålla genom hela matcherna. Vi har blivit lite för passiva i slutminuterna och istället för att fortsätta vilja ha bollen till varje pris, har vi lämnat över ansvaret till någon annan, säger Jon Dahl Tomasson.

IFK Göteborg, som ligger placerade på en 13:e plats i Allsvenskan kommer senast från en tung 0–2-förlust mot bottenkonkurrenten AIK.

– De befinner sig i ett pressat läge och det kan påverka dem absolut. Jag tittar alltid på hur vi bäst kan utnyttja vår motståndares svagheter. Samtidigt så tycker jag att vi nu börjar känner oss trygga i vårt nya spelsystem och den tryggheten betyder mycket. Vi har utvecklats och är på väg att skapa något som just nu fungerar bra men som kan bli ännu bättre, säger JDT.

Ej uttagningsbar är Jo Inge Berget som i förra omgången fick sin fjärde varning för säsongen och norrmannen är därmed avstängd mot IFK Göteborg.

Avspark 17.30 och matchen sänds på Dplay.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners