Inför Malmö FF – IF Elfsborg

Publicerad 19 maj 2021 i Herr,Nyheter

MFF jagar sin tredje raka hemmaseger när Boråslaget IF Elfsborg kommer till Eleda Stadion. Matchen tillhör omgång 13, men är tidigarelagd på grund av de båda lagens kommande kvalspel till UEFA Champions League respektive UEFA Europa League.

Pavle Vagic.

OM MATCHEN:

Avspark: 18:30
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen:
Sören (Rieks) är inte klar ännu, inte Oscar (Lewicki) heller. Bonke (Innocent) är inte heller helt redo för spel. Erdal (Rakip) är frisk.

Känslan inför matchen:
Vi har en god känsla. Det var fint att se Toni (Antonio Colak) göra två mål sist. Han strålar som solen i Malmö nuförtiden, det är härligt att se. Anfallare lever ju för mål och han har varit ett enda stort leende i veckan.

Vikten av att göra mål för en anfallare:
Det är alltid höga förväntningar på spelarna i Malmö FF, precis som det ska vara. Vi är den största klubben och spelarna hanterar det på ett gott sätt. Colak arbetar hårt för laget och är viktig i omklädningsrummet, men förstås är det alltid fint att som anfallare få göra mål. Jag minns själv hur det var på min tid, det var alltid gott att bli målskytt.

Torsdagens match:
Som mot alla andra laget i ligan vill vi vinna matchen. Vi går alltid ut på planen med en ambition om att vinna samtliga matcher, sedan lyckas man inte alltid. Vi spelar på hemmaplan och vi känner att det här är ett fort, vi är mycket starka. Det är en god kamp som vi ser fram emot och det känns kul med match igen. Vi spelar de här ”engelska veckorna” som jag kallar de, alltså många matcher under en kort period. Det är det bästa jag vet som tränare och som spelare är det härligt.

Om motståndet:
De (IF Elfsborg) spelar många långa bollar som de är duktiga på, mycket direkt spel. Jag tycker de behärskar det fint.

Johan Dahlin:
Johan är en stor personlighet, han är positiv och bidrar till laget på bästa sätt, vilket är riktigt gott. Vi har en härlig team spirit i laget, jag känner att den är ännu bättre i år, där spelarna ställer upp för laget även om man inte spelar. Det är Johan ett gott exempel på när han följde med som tredjemålvakt upp till Stockholm. Det säger mycket om klubben och laget.

Johan är med och konkurrerar nu. Det har han varit senaste veckan och han blir bättre och bättre. Han har varit borta i nio månader och då kan det vara lite rostigt i början. Men han arbetar hårt och vi älskar det, vi vet hur viktig han är.

AC:s position mot Kalmar FF:
Vi gör en fin match mot Kalmar FF och AC kan spela på alla positioner. Han är Allsvenskans bäste spelare. Ola (Toivonen) är en fantastisk spelare också och jag är glad att ha så många kvalitetsspelare i truppen. För mig finns det ingen frysbox. Jag har bara värme omkring mig, men ibland byter jag ut några spelare en match och fyra spelare en annan match. Jag roterar och det gjorde jag även under fjolåret.

Att spela fem matcher på 16 dagar:
Jag tittar på prestation, men sen handlar det om se det i ett kortsiktigt respektive långsiktigt perspektiv. Och såklart också för att hålla laget intakt och starkt och stabilt. Efter sommarsemestern blir det många matcher och då behöver vi många spelare redo. Vi har en god fysisk stab som håller ordning på allt.

Höjdpunkter från fjolårets möte

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners