Inför Malmö FF – IF Elfsborg

Publicerad 29 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Tre dagar efter avancemanget i Europa väntar nästa prövande uppgift när IF Elfsborg kommer till Eleda Stadion.

Sören Rieks efter 2-0-målet i Europakvalet mot polska MKS Cracovia i torsdags.

Lördagens träningspass var av den enklare karaktären med tanke på att det endast är 68 timmar mellan slutsignalen i torsdags och avspark på söndag.

– Killarna har tagit det lugnt idag med ett avslappnat pass. De som spelade i torsdags var ute på planen, men körde snarare återhämtning än en tuff session, förklarade Jon Dahl Tomasson på pressträffen dagen före match.

MFF-tränaren, som dagen till ära fyller 44 år, är belåten med både formen och stämningen i truppen.

– Folk är på gott humör och njuter av att spela stora matcher. Vi spelade en toppmatch i Europa och nu ska vi spela en toppmatch i Allsvenskan. Att spela den typen av matcher är vad alla spelare önskar.

Bonke Innocent missar matchen mot IF Elfsborg på grund av sjukdom.

I princip hela truppen var ute på lördagens träningspass, frånsett Bonke Innocent.

– Bonke har en virusinfektion, men inte corona. Han är inte med imorgon. Förhoppningsvis har infektionen lagt sig till nästa vecka. Men de andra som har saknats den senaste tiden var med på banan idag. Att fler och fler är med ute på träningsplanen är härligt.

MFF toppar tabellen före just IF Elfsborg som är sju poäng bakom och på lördagens pressträff fick Jon Dahl Tomasson frågor om försprånget.

– Jag förstår att supportrar tittar på tabellen redan, men som tränare gör jag inte det. Det gör jag först när vi är i december månad. Jag tittar på vad vi gör bra på banan, hur ser spelet ut, hur utvecklar vi vissa moment och hur duktiga blir våra spelare i förhållning till de utvecklingspunkter vi sätter upp. Det är vad jag tittar på.

Söndagens match har avspark 17:30 och visas på Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners